Важни точки при избора на циментова хидроизолация.

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Циментова хидроизолация
4.3

Често се случва с цел да спестим ресурси, които да насочим с друго предназначение, да опитаме да извършим ремонта вкъщи сами. В редица случаи обаче това ни струва скъпо. Поради тази причина е от огромно значение да спазваме основни, неписани закони и норми, които да обуславят качественото изпълнение на нашия ремонт.

В различните месеци от годината се появяват различни нужди от извършване на ремонтни дейности. Като цяло този процес може да бъде характеризиран като непостоянен, с променлива сезонна тенденциозност. Има периоди, когато влажността рязко се покачва, а именно - топенето на снеговете и силните дъждове. Тогава се стига до един често срещан проблем - как ефективно да хидроизолираме?

Има редица отговори на този продукт, предполагащи употребата на различни по свойства и качество продукти. От известно време на пазара се наблюдава строга тенденция. Потребителите се насочват към циментова хидроизолация. Едни са се консултирали с професионалисти, други са потърсили мненията на потребители, които са я използвали при изграждането на дадена структура и т.н. Все пак е важно да се отбележи, че има няколко възлови точки, които трябва да се съблюдават, ако решим да използваме циментова хидроизолация.

1. Трябва да се насочим към материал, който се характеризира с якост и еластичност едновременно. Това ще позволи да завършим конструкция, която да може едновременно да устоява на различните атмосферни влияния и да бъде достатъчно качествена, за да редуцира до минимум възможните негативи от даден контакт с външната среда.

2. Материал с нулево водопоглъщане. Все пак целим да хидроизолираме. Поради тази причина трябва да се консултираме кой продукт предлага добро обезпечение откъм тази страна. В интернет пространството, например, се срещат различни експерти и потребители, които са доволни от ХИДРОЗОЛ® на МАРИСАН. Все пак на пазара съществуват редица производители, предлагащи различни продукти. Най-добре е да се вслушате във вече доволни потребители или доказани специалисти.

3. Сцепление с различни по вид повърхности. Когато избираме перфектната циментова хидроизолация трябва да се съобразим и с това да сведем ограниченията откъм строителните основи до минимум. Тоест - изберете продукт, който би Ви осигурил максимално добър, дълготраен и качествен контакт с повърхността, върху която ще го полагате.

Ако трябва да обобщим - насочете се към продукт, представляващ микс от гореизброените качества. Всички търсим съотношението цена/качество, но за да намерим перфектната циментова хидроизолация трябва да се допитаме до потребители, които имат впечатления от предложенията на пазара.