Бързи пари - как да се справим с изплащането им?

Популярни

професионално почистване

Как почистването на офиса може да подобри вашия бизнес

Доста важно е да се грижите много за чистотата не само в къщата си, но и на работното си място...

3D декоративни панели

Търсите 3D декоративни панели? Ето какво трябва да знаете за тях

Живеем в общество, където социалния контакт е важен и често каним приятелите и семейството в...

мазна кожа

6 Важни съвети при грижа за мазната кожа

Мазната кожа е доста неприятен естетичен проблем, който се дължи на свръхактивни мастни жлези,...

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

предлагане на бързи пари
5

Бързите пари от фирми за кредити може да са изключително полезни, ако още при тегленето им, длъжникът знае как ще ги погасява. Както всяко друго финансиране, така и при тях, е нужно човек добре да помисли, дали ще е рентабилно. Не винаги обаче хората постъпват достатъчно рационално и понякога без да се усетят, се озовават с два или повече кредита, без изобщо да знаят как да ги погасят. Събрахме малко полезна информация как най-лесно да се реши този проблем, като не се стига до двойно оскъпяване на задълженията.

По-добре да отложим или да не отлагаме?

Отлагането при вземането на бързи пари е нож с две остриета. Ако знаете, че ще забавите плащане, то трябва да се свържете с фирма за бързи пари онлайн или по телефона. Независимо колко сте сигурни, че след 2, 3 дни ще получите парите и тогава ще изплатите вноската, някои фирми имат строга политика, която важи за точна дата и нито ден по-късно. Нужно е да вземете незабавни мерки и компанията, от която сте получили кредита, ще го оцени. Те ще ви предложат нов график за внасяне на вноските или различни варианти за рефинансиране.

Знаете ли колко дължите?

Опитайте се да изброите всичките си задължения. Определете, колко от тях са за лихви, колко са за главница, какви са им сроковете и към какви фирми за кредити са. Освен това е нужно да определите и наказателните такси, ако вече сте допуснали да се начислят такива. Този списък има за цел да определи, кои кредити са най-належащи и кои могат да изчакат без значително оскъпяване. Тук уловката е наистина да проверите какво е оскъпяването, за да не се окаже, че не сте догледали някоя клауза по договора и кредитът ви е нараснал двойно.

Какво може да се направи по самите кредити?

Фирмите за бързи пари оценяват лоялните и отговорни клиенти. С тях може да се предоговорят срока на изплащане, размера на вноската, падежната дата или някое от другите условия, подписани първоначално. Няма обаче как нещо подобно да е безплатно, заради това се плаща такса за предоговаряне. Клиентите трябва внимателно да обмислят, дали е рентабилно.

Втора опция, подобна на предоговарянето е да покриете някой от кредитите или всичките с един общ заем - това се нарича обединение на задълженията, а ако покриете само един заем с друг, тогава е рефинансиране. Възможно е и при обединяването на задълженията и при рефинансирането да има такси, така че въпросът трябва да се проучи внимателно.

Какви стратегии съществуват за плащане на кредити?

Независимо от стратегията, която изберете много важно условие е да не спирате да превеждате минималните вноски по всички задължения. Това ви спасява от оскъпяване на кредита и от влошаване на кредитната ви история.

Първата стратегия е позната под името „ефекта на снежната топка“. Намирате кой заем е най-малък по размер и започвате да наливате пари в него. Не забравяйте, че това е остатъка от вашите пари, след като вече сте платили минималните вноски по всички останали задължения. Този метод е подходящ за хора, които искат да видят резултатите от погасяването най-бързо. Действа мотивиращо и целенасочено.

Вторият метод е чисто математически. Без значение, кой заем е за най-голяма сума, се покрива този с най-висока лихва. Идеята е, че колкото по-кратко време изплащате високата лихва, толкова по-малко пари за лихви ще дадете. Ако всички ваши заеми са с еднакви лихви, тогава можете да се водите по първия метод.

И двата метода вършат работа, когато длъжникът има някакви останали пари. Ако длъжникът е разпределил семейния бюджет и може да покрие само минималните вноски, то тогава нито един от методите не може да бъде приложен. Важно при покриването на няколко кредита е да се ограничат разходите за ненужни покупки. Много често, хората емоционално и спонтанно харчат пари за вещи, които не са им жизненоважни и после се озовават пред празна банкова сметка. Самодисциплината в този случай е от решаващо значение и определя колко бързо човек ще се отърве от задълженията си.