Инверторни климатици

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Климатик Carrier Platinum Plus
0

При ремонт на инверторен климатик потърсете сертифициран специалист. Това е така, защото инверторните климатици имат сложни механизми и проблемите, които не са разбрани от по-малко дипломирани специалисти, могат да ескалират до много по-големи проблеми. Ето защо е най-добре да наемете сертифициран специалист от производителя на устройството. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е колко достъпен ще бъде ремонтът, особено ако не е покрит от гаранция.

Енергийна ефективност

Инверторните климатици пестят електроенергия, като променят скоростта на въртене на компресора си в зависимост от температурата на околната среда. Този метод е подобен на шофирането на автомобил, тъй като увеличава мощността при стартиране, но след това постепенно намалява, за да поддържа желаната температура. По този начин не е нужно да се притеснявате за загуба на енергия, когато климатикът не се използва. Това означава, че можете да се наслаждавате на по-ниски сметки за електричество, докато се наслаждавате на комфорта на прохладния въздух.

Благодарение на променливата си мощност, инверторните климатици пестят електроенергия с до 30 процента. Тези спестявания зависят от типа климатик, размера на помещението и честотата на използване. Традиционният модул използва фиксирана мощност и не може да спести много електроенергия. Инверторните климатици могат да спестят до 30% електроенергия, което е отлична цифра, към която да се стремите. Очевидно цената на инверторния климатик ще бъде по-висока, но парите ще се изплатят с времето.

По-тихо

Ако търсите климатик, който е тих, може да помислите за инверторна технология. Тези системи обикновено са по-тихи от техните конвенционални аналози. Когато избирате устройство, потърсете нисък рейтинг на шум и възможност за настройка на системата чрез Wi-Fi мрежа или дистанционно. Ако се притеснявате от шума, помислете за отделяне на пробката за източване, което също може да намали шума.

По-скъпо

Въпреки че по-скъпите инверторни климатици не са евтини, предимствата, които носят си заслужават цената. Осигуряват по-равномерно регулиране на температурата и са екологични. Този тип климатик може да се изплати в рамките на две години в зависимост от това колко често го използвате. За разлика от конвенционалните климатици, инверторният климатик може да поддържа постоянна температура, като същевременно остава енергийно ефективен. Освен това е по-вероятно тези устройства да издържат по-дълго от конвенционалните модели, което означава, че те могат да ви спестят пари в дългосрочен план.

Основен недостатък на традиционните климатици е, че те използват компресор, който работи на две различни скорости, за да поддържа желаната температура. Инверторният климатик има вентил с променлива честота, който позволява на компресора да работи с различни скорости, което го прави по-ефективен. Тъй като инверторният климатик може да работи с различни скорости, той може да бъде настроен да работи на по-ниска скорост, когато стаята вече е с желаната температура. Тези инверторни климатици също консумират по-малко енергия и е по-вероятно да издържат по-дълго.

По-дълъг живот

Животът на инверторния климатик е значително по-дълъг от този на конвенционалния климатик. Те са по-енергийно ефективни и издържат по-дълго от конвенционалните AC модули. Тяхната ефективност е значително подобрена, тъй като те не изпитват резки колебания в натоварването. Въпреки че струват повече при закупуване, поддръжка и ремонт, инверторните променливотокови устройства могат да издържат много по-дълго от конвенционалните си колеги. Те обаче изискват специализирани ремонтни услуги.

Една от най-добрите причини да инвестирате в инверторен климатик е по-дългият им живот. Тези модули са проектирани да имат много по-дълъг живот от обикновените модули, средно между 15 и 20 години. Инверторният променлив ток също пести енергия, тъй като не трябва да работи на пълен капацитет, намалявайки сметките ви за електричество. Продължителността на живота на инверторния променлив ток е много по-дълъг, а енергийно ефективната технология на инверторния променлив ток също намалява вашия въглероден отпечатък.