Инверторни климатици

Популярни

Жена гледа ПВЦ дограма

Как да поръчате PVC дограма?

Изборът на правилния тип пвц...

Климатик Carrier Platinum Plus

Инверторни климатици

При ремонт на инверторен климатик потърсете сертифициран специалист.

Жена в сватбена рокля на брега на морето

Възможно ли е да изберете сватбената рокля на мечтите си

Независимо дали мечтаете за сватбената си рокля от петгодишна възраст и знаете точните...

Стар въздушен компрес

Части на въздушния компресор

Сред всички...

Климатик Carrier Platinum Plus
0

При ремонт на инверторен климатик потърсете сертифициран специалист. Това е така, защото инверторните климатици имат сложни механизми и проблемите, които не са разбрани от по-малко дипломирани специалисти, могат да ескалират до много по-големи проблеми. Ето защо е най-добре да наемете сертифициран специалист от производителя на устройството. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е колко достъпен ще бъде ремонтът, особено ако не е покрит от гаранция.

Енергийна ефективност

Инверторните климатици пестят електроенергия, като променят скоростта на въртене на компресора си в зависимост от температурата на околната среда. Този метод е подобен на шофирането на автомобил, тъй като увеличава мощността при стартиране, но след това постепенно намалява, за да поддържа желаната температура. По този начин не е нужно да се притеснявате за загуба на енергия, когато климатикът не се използва. Това означава, че можете да се наслаждавате на по-ниски сметки за електричество, докато се наслаждавате на комфорта на прохладния въздух.

Благодарение на променливата си мощност, инверторните климатици пестят електроенергия с до 30 процента. Тези спестявания зависят от типа климатик, размера на помещението и честотата на използване. Традиционният модул използва фиксирана мощност и не може да спести много електроенергия. Инверторните климатици могат да спестят до 30% електроенергия, което е отлична цифра, към която да се стремите. Очевидно цената на инверторния климатик ще бъде по-висока, но парите ще се изплатят с времето.

По-тихо

Ако търсите климатик, който е тих, може да помислите за инверторна технология. Тези системи обикновено са по-тихи от техните конвенционални аналози. Когато избирате устройство, потърсете нисък рейтинг на шум и възможност за настройка на системата чрез Wi-Fi мрежа или дистанционно. Ако се притеснявате от шума, помислете за отделяне на пробката за източване, което също може да намали шума.

По-скъпо

Въпреки че по-скъпите инверторни климатици не са евтини, предимствата, които носят си заслужават цената. Осигуряват по-равномерно регулиране на температурата и са екологични. Този тип климатик може да се изплати в рамките на две години в зависимост от това колко често го използвате. За разлика от конвенционалните климатици, инверторният климатик може да поддържа постоянна температура, като същевременно остава енергийно ефективен. Освен това е по-вероятно тези устройства да издържат по-дълго от конвенционалните модели, което означава, че те могат да ви спестят пари в дългосрочен план.

Основен недостатък на традиционните климатици е, че те използват компресор, който работи на две различни скорости, за да поддържа желаната температура. Инверторният климатик има вентил с променлива честота, който позволява на компресора да работи с различни скорости, което го прави по-ефективен. Тъй като инверторният климатик може да работи с различни скорости, той може да бъде настроен да работи на по-ниска скорост, когато стаята вече е с желаната температура. Тези инверторни климатици също консумират по-малко енергия и е по-вероятно да издържат по-дълго.

По-дълъг живот

Животът на инверторния климатик е значително по-дълъг от този на конвенционалния климатик. Те са по-енергийно ефективни и издържат по-дълго от конвенционалните AC модули. Тяхната ефективност е значително подобрена, тъй като те не изпитват резки колебания в натоварването. Въпреки че струват повече при закупуване, поддръжка и ремонт, инверторните променливотокови устройства могат да издържат много по-дълго от конвенционалните си колеги. Те обаче изискват специализирани ремонтни услуги.

Една от най-добрите причини да инвестирате в инверторен климатик е по-дългият им живот. Тези модули са проектирани да имат много по-дълъг живот от обикновените модули, средно между 15 и 20 години. Инверторният променлив ток също пести енергия, тъй като не трябва да работи на пълен капацитет, намалявайки сметките ви за електричество. Продължителността на живота на инверторния променлив ток е много по-дълъг, а енергийно ефективната технология на инверторния променлив ток също намалява вашия въглероден отпечатък.