Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Бързи кредити и възможностите им за обединяване
5

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции, които позволяват на потребителите да получат средства срещу по-облекчени условия и при по-кратки срокове.

Какви възможности за бърз кредит има?

Съществуват различни компании, предлагащи бързи кредити. Най-често техните продукти включват заем до заплата, такъв за текущи нужди, за ремонт, за покупка и т.н. Много от тях се предлагат само срещу лична карта, дори без изискване за доказване на доход.

Но в някои случаи може да е нужно да се осигури документ, който да удостоверява, че получавате редовен доход от трудови или други правоотношения, или да се добави поръчител, който да има наличен такъв.

Сумите по кредитите са различни, като също варират и сроковете на изплащане, и падежните дати. Понякога, обаче, се случва така, че ни се струпват множество неочаквани ситуации, голяма част от тях – свързани с допълнително разходи.

В тези случаи може да не успявате да погасите своя кредит навреме или пък да се нуждаете от нов такъв. Тогава изтегляте нов, рефинансирате и т.н. Но ако се натрупат няколко бързи кредита, изплащането им се затруднява. Тогава може да се пристъпи към обединяване на задължения.

Кредити за обединяване на задължения към небанкови финансови институции

Небанковите финансови институции за бързи кредити предлагат и опции за обединяване на различните заеми, с които сте се нагърбили към момента.

Ползите от това са няколко, като основната е, че ще плащате една вноска, вместо няколко. Така и лихвите се обединяват.

Да, в началото може да ви се стори, че новият кредит е с по-висока вноска от старите. Но, ако сумирате всички предходни вноски, които сте правили ежемесечно, ще установите, че това увеличаване е само привидно, а всъщност общата ви нова вноска по кредита за обединяване е по-ниска от сумата от предходните вноски.

В допълнение, лихвеният процент ще е по-нисък като обща стойност, което директно ще намали крайната сума, която ще дължите.

При предоговаряне на условията в случай на обединяване на задълженията си осигурявате и само една падежна дата, което означава, че няма да е нужно да следите няколко дати, за да сте сигурни, че плащате навреме. С една-единствена вноска ще заплащате всички дължими суми.

Кога се прави кредит за обединение на задължения

В случай, че имате няколко кредита – към една или към няколко финансови институции – сумите, които плащате, може да са доста големи, а сроковете – невъзможни за правилно следене. Така настъпват затруднения, които ви пречат да погасявате задълженията си навреме и в пълен обем.

Лихвите стават твърде високи, защото заплащате лихви по няколко заема, вместо само по един.

В такива ситуации може да се направи кредит за обединение на задължения, при които тези обстоятелства се променят. Условията се предоговарят, получавате нов кредит, който покрива сумите по предходните, и заплащате само една-единствена вноска с удължен разплащателен период и само една падежна дата.

Подобни видове заеми могат да варират значително измежду различните кредитни институции. Винаги се запознавайте с условията по кредита за обединение на задължения и се уверете, че получавате по-изгодна оферта, отколкото ако останете с предходните кредити. Четете договора внимателно и се поинтересувайте от различните оферти, които кредитните компании могат да ви предложат.