Децата имат ли нужда от кухня за игра?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Дете играе с детска кухня
5

Кухните за игра и дървената храна за игра са почти универсално-популярни сред децата, тъй като им позволяват да играят роли и да имитират ситуации, с които са запознати. Те могат да поемат ролята на главен готвач, който приготвя страхотни празници, да играят в приготвянето на вечеря за семейството или да отворят собствено кафене.

Този тип игра с въображение не е просто забавление за децата, но е и чудесен начин за тях да практикуват ключови умения и да развият нови знания и опит. Това означава, че кухнята за игра може да бъде чудесна опора за развитието на детето.

Има безброй ползи, които вашето дете може да спечели от игра с кухня за играчки, от подобряване на когнитивните способности и умения за решаване на проблеми до увеличаване на речника си и дори избор на здравословна храна. Освен това са много забавни.

Какви са ползите от играта с кухни и дървена храна за игра?

Творческата ролева игра е чудесен начин децата да използват въображението си. Децата могат да се забавляват много, създавайки своите перфектни менюта и изследвайки ситуации и взаимоотношения, докато си представят сценарии и ги разиграват.

Играта по този начин също може да помогне на децата да развият своите социални умения, дори ако не играят с други деца, докато се поставят на мястото на някой друг и започват да си представят как този човек мисли и чувства. Също така им позволява да практикуват ценни житейски умения като рязане на зеленчуци и плодове, почистване и избор на здравословна храна.

Когато играят заедно, децата научават как да споделят, да се редуват и да развиват способността си да работят като екип. Те трябва да говорят помежду си, за да решат кой коя роля ще играе и как ще се развие историята.

Разказването на истории също е важна част от ролевата игра и е ключ към развитието както на разказните мисли, речника и езиковите умения. Особено с по-малките деца кухнята за игра, добре заредена с дървена храна за игра, ви позволява да говорите за цветове и числа, имена на храни, действия като рязане и смесване, противоположности и други прилагателни.

Играта е и основният начин, по който малките развиват всичко - от способността си да държат молив до способността си да решават сложни проблеми. Лесни действия като разбъркване, разбиване и рязане са страхотни за фините двигателни умения и избора на кой размер тиган, намирането на нещо друго, което да използвате, когато нямат чиния.

Значи детето ви има нужда от такава кухня?

Когато става въпрос за голяма покупка като кухня за играчки, има много неща, които може да искате да обмислите. Имате ли място, имате ли бюджет и ще играе ли детето ви с него.

Ако пространството е проблем, има много малки кухни, които можете да закупите, включително малки настолни кухни, които могат да бъдат опаковани, когато не се използват.

Ако не сте сигурни, че можете да оправдаете цената или се притеснявате, че няма да се играе с нея, винаги можете да започнете с използването на истинска храна за игра. Децата с удоволствие ще използват същите чинии, от които ядат, за да сервират въображаемата си храна, а вие можете да им заемете няколко малки тенджери и тигани, дървена лъжица и бъркалка от вашите собствени шкафове.