Раят на любителите на шоколада: Насладете се на рецепти за шоколадова торта без захар

0

Що се отнася до десертите, шоколадовата торта заема специално място в сърцата на мнозина.  Но какво ще стане, ако се опитвате да намалите захарта?  Не се тревожете, защото светът на рецептите за торта без захар е тук, за да измами вкусовите ви рецептори и да задоволи желанието ви за шоколад без чувство за вина.  В тази статия ще се потопим в изкуството да създаваме декадентски шоколадови торти без захар, които са истински рай за любителите.

Търсенето на перфектния заместител на захарта

 Първата стъпка в изработването на шедьовър на шоколадова торта без захар е изборът на правилния подсладител. Стевия, еритритол, монашески плодове и ксилитол са популярни естествени заместители на захарта, които няма да повишат нивата на кръвната ви захар. Експериментирайте с тези алтернативи, за да намерите този, който допълва богатия вкус на шоколада, като същевременно осигурява сладостта, която желаете.

Откриване на силата на какаото

 Какаото на прах е сърцето и душата на всяка шоколадова торта и е идеално съвместимо с печене без захар.  Висококачественото неподсладено какао на прах придава дълбочина и интензивност на вкуса на вашата торта. Неговата естествена горчивина може да бъде балансирана от избрания подсладител, което води до хармонична комбинация от вкусове.

 Рецепта 1: Класическа шоколадова торта без захар

 Съставки:

  •  2 чаши бадемово брашно
  •  1/2 чаша неподсладено какао на прах
  •  1 чаена лъжичка бакпулвер
  •  1/4 чаена лъжичка сол
  •  1/2 чаша масло, разтопено
  •  4 големи яйца
  •  1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  •  1/2 чаша заместител на захарта (стевия, еритритол или по ваше желание)
  •  1/2 чаша неподсладено бадемово мляко

 Инструкции

  1.  Загрейте фурната до 350°F (175°C) и намаслете кръгла форма за кекс.
  2.  В купа смесете бадемовото брашно, какаото на прах, бакпулвера и солта.
  3.  В друга купа разбийте заедно разтопено масло, яйца, ванилов екстракт и заместител на захарта.
  4.  Постепенно комбинирайте мокрите и сухите съставки, като разбърквате бадемовото мляко до гладкост.
  5.  Изсипете тестото във формата за торта и печете 25-30 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.
  6.  Оставете тортата да се охлади преди глазура или сервиране.

 Рецепта 2: Шоколадова торта без брашно и захар

 Съставки:

  • 1 чаша чипс от черен шоколад без захар
  • 1/2 чаша несолено масло
  • 3/4 чаша заместител на захарта
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 3 големи яйца
  • 1/2 чаша бадемово брашно
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

 Инструкции

  1.  Загрейте фурната до 325°F (165°C) и намажете тава с пружина.
  2.  Разтопете шоколадовия чипс и маслото заедно в микровълнова печка или двоен котел.
  3.  Разбъркайте със заместител на захарта и сол, докато се смесят добре.
  4.  Разбийте яйцата, едно по едно, след това смесете с бадемово брашно и ванилов екстракт.
  5.  Изсипете тестото в подготвената тава и печете около 25-30 минути.
  6.  Оставете тортата да се охлади, преди да я извадите от формата.