Раят на любителите на шоколада: Насладете се на рецепти за шоколадова торта без захар

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

Що се отнася до десертите, шоколадовата торта заема специално място в сърцата на мнозина.  Но какво ще стане, ако се опитвате да намалите захарта?  Не се тревожете, защото светът на рецептите за торта без захар е тук, за да измами вкусовите ви рецептори и да задоволи желанието ви за шоколад без чувство за вина.  В тази статия ще се потопим в изкуството да създаваме декадентски шоколадови торти без захар, които са истински рай за любителите.

Търсенето на перфектния заместител на захарта

 Първата стъпка в изработването на шедьовър на шоколадова торта без захар е изборът на правилния подсладител. Стевия, еритритол, монашески плодове и ксилитол са популярни естествени заместители на захарта, които няма да повишат нивата на кръвната ви захар. Експериментирайте с тези алтернативи, за да намерите този, който допълва богатия вкус на шоколада, като същевременно осигурява сладостта, която желаете.

Откриване на силата на какаото

 Какаото на прах е сърцето и душата на всяка шоколадова торта и е идеално съвместимо с печене без захар.  Висококачественото неподсладено какао на прах придава дълбочина и интензивност на вкуса на вашата торта. Неговата естествена горчивина може да бъде балансирана от избрания подсладител, което води до хармонична комбинация от вкусове.

 Рецепта 1: Класическа шоколадова торта без захар

 Съставки:

  •  2 чаши бадемово брашно
  •  1/2 чаша неподсладено какао на прах
  •  1 чаена лъжичка бакпулвер
  •  1/4 чаена лъжичка сол
  •  1/2 чаша масло, разтопено
  •  4 големи яйца
  •  1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  •  1/2 чаша заместител на захарта (стевия, еритритол или по ваше желание)
  •  1/2 чаша неподсладено бадемово мляко

 Инструкции

  1.  Загрейте фурната до 350°F (175°C) и намаслете кръгла форма за кекс.
  2.  В купа смесете бадемовото брашно, какаото на прах, бакпулвера и солта.
  3.  В друга купа разбийте заедно разтопено масло, яйца, ванилов екстракт и заместител на захарта.
  4.  Постепенно комбинирайте мокрите и сухите съставки, като разбърквате бадемовото мляко до гладкост.
  5.  Изсипете тестото във формата за торта и печете 25-30 минути или докато клечка за зъби излезе чиста.
  6.  Оставете тортата да се охлади преди глазура или сервиране.

 Рецепта 2: Шоколадова торта без брашно и захар

 Съставки:

  • 1 чаша чипс от черен шоколад без захар
  • 1/2 чаша несолено масло
  • 3/4 чаша заместител на захарта
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 3 големи яйца
  • 1/2 чаша бадемово брашно
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

 Инструкции

  1.  Загрейте фурната до 325°F (165°C) и намажете тава с пружина.
  2.  Разтопете шоколадовия чипс и маслото заедно в микровълнова печка или двоен котел.
  3.  Разбъркайте със заместител на захарта и сол, докато се смесят добре.
  4.  Разбийте яйцата, едно по едно, след това смесете с бадемово брашно и ванилов екстракт.
  5.  Изсипете тестото в подготвената тава и печете около 25-30 минути.
  6.  Оставете тортата да се охлади, преди да я извадите от формата.