Запретни ръкави и потъни в магията на SEO

Популярни

Zaedno.bg подкрепя участника в hosting SEO състезанието на Jump:
"Защо избрах хостинг в Jump?"

малко коте се радва на котешка храна

Разлика при котешка храна за малки котета и големи котки

Първата година от живота на котето е изпълнена с интензивен растеж.

много пари от кредит

Как да погасим няколко бързи кредита, разказват от CashCredit

Никой не е застрахован от финансови катаклизми и на много хора се е случвало да...

модерна кухня по поръчка изработена за клиент

Изборът на кухня по поръчка ви дава възможност наистина да развихрите въображението си

Днес ще си говорим за интериорен дизайн – знаем много добре колко много от вас се вълнуват от...

Купчина с левови банкноти

Защо банките отказват заеми и как да го избегнем?

За да получите заем, не винаги се нуждаете от голям пакет документи, които да докажат вашата...

системи за пренос на насипни материали

Какво представляват системите за пренос на насипни материали и къде намират приложение?

Снабдяване на работния процес с необходимите суровини и материали е от ключово значение за...

магията на SEO
3.6

Ако си копирайтър, или ако просто писането те влече и ти се удава, е съвсем естествена стъпка да се усъвършенстваш /или ъпгрейднеш, ако трябва да използваме модерния компютърен термин/, като се запознаеш със спецификата на SEO и с работещите SEO техники. Защо ли? Защото SEO, по-точно качественото SEO, изстрелва съдържанието ти напред в търсачките и така повече хора прочитат написаното от теб. И, разбира се, защото съчетанието между умението да се изразяваш убедително и познаването на SEO те превръща в апетитна хапка за фирмите, които искат да подобрят присъствието си в Интернет. А тези фирми ще стават все повече и повече, защото Интернет комуникацията е най-лесният, естествен, евтин и ефективен начин за достигане до потенциалните потребители.

 

Затова запретни ръкави и потъни в магията на SEO.

 

Много е важно да си прагматичен, търпелив, постоянен, любопитен. И да не се отчайваш. Има вероятност, когато кажеш на някого, че се занимаваш с писане и че се интересуваш живо от SEO, той да реши, че можеш да изкараш сайта му на челно място за отрицателно време и срещу почти никакви разходи. Това няма да стане. Особено ако си още “зелен” в областта на SEO. SEO работи по друг начин. SEO не обещава точни срокове. Затова не се стряскай и не се обезсърчавай. Помни, че дори човек, който се занимава от години наред със SEO не може, или поне не би трябвало, да гарантира моментални и грандиозни резултати. Не става толкова лесно.

 

SEO изисква време. SEO изисква постоянни и целенасочени усилия. SEO е планирана във времето политика по създаване на насочено Интернет присъствие. SEO е специфична дейност, която изисква рационално обмисляне и дългосрочни Интернет мероприятия.

 

Най-важни за успех в SEO копирайтнга са самото предложение / съдържание / и думите и изразите, които се използват. За силен SEO ефект трябва да отправиш директно предложение, може и да си леко провокативен, и да боравиш умело с езика. Това ще предизвика интереса на потребителя, а ако си се справил добре може да предизвика и негова реакция в Интернет пространството – харесване, споделяне, коментиране.... Затова обогатявай стила си на писане, провокирай читателите, бъди искрен. Потребителите в Интернет по-скоро искат да намерят интересна информация, да проведат съдържателен и приятелски разговор в Мрежата. Затова текстът ти трябва да е отворен към потребителя, да е информативен и полезен за него, да го провокира.

 

Разбира се другото важно за SEO са ключовите думи. Умението да пишеш вълнуващо, провокативно и информативно, като едновременно с това насищаш текста с ключови думи и изрази е безценно в областта на SEO и на Интернет Маркетинга. Комбинациите от използвани думи и изрази в текста трябва честно да осведомяват търсачките за неговото съдържание и да са приятни за четене. Ключовите думи и изрази трябва да се използват с оптимална честота и да се поставят на правилните места – в заглавията, в началото на текстовете и параграфите, в названията на връзките, в описанията на категориите в сайта. Важно е също така да се използват синоними, логически свързани ключови думи и изрази и логическа йерархия в текстовете. Това изисква и умение да се разпознаят ключовите думи и изрази и да се подредят по степен на значимост.

 

Като цяло SEO изисква знания, умения, работа и постоянство. А SEO копирайтингът, освен тези неща, изисква и много гъвкава, комбинативна и творческа мисъл.

 

http://etel.bg