За десета поредна година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще връчи наградите „ЗАЕДНО”. С наградите „Заедно“ ФРГИ иска да отличи:
– сериозните усилия на гражданските организации, креативно и отговорно към дарителите си да набират средства и да получат местна подкрепа;
– дълосрочните и ползотворни партньорства на неправителствените организации с корпоративни дарители, успешно обединяващи ресурси и осъществаващи реална промяна в живота на хората;
– индивидуалните дарители, направили стратегически избор на кауза и дълготрайно ангажирани със своята дарителска кауза.

Наред с тези отличия, наградите „Заедно“ отправят поглед и към медийното отразяване на различни тенденции в дарителството и търсят гражданската позиция, провокираща дебат по темите за дарителството. Тази година категориите на конкурса за наградите „Заедно“ са пет:
1. Най-добра кампания на неправителствена организация
2. Най-добра кампания
3. Най-ефективна кампания (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства)
4. Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО
5. Частен дарител с кауза (физическо лице)

Граждани, неправителствени организации или компании могат да правят номинации. Номинирането става чрез попълване и изпращане на формуляр. Попълненият формуляр се изпраща на адрес: konkurs@wcif-bg.org до 28 юни 2015 г., 18:00 часа. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в първата половина на юли 2015 г. Нека заедно изберем най-добрите кампании за набиране на средства за 2014 година!

Вашият коментар