Фермерите вече имат модерна платформа

Популярни

Защо да изберем ЛЕД огледала за банята си?

Огледала с LED осветление? Защото е практично, щадящо и най-вече комфортно.

макси рокли

Съвети как да изберем макси рокли

Обичате ли роклите?

лодки под наем Гърция

Защо да прекарате ваканцията си на яхта в Гърция

Безброй острови, невероятни кристално чисти води, незабравими залези ...

марихуана интересни факти за растението и семената

Какво не знаем за марихуаната?

Както сигурно сте чували, марихуаната е най-често използваният нелегален опиат в Америка.

лампи пендели, висящи от тавана

Какви видове пендели ще намериш в Бриколаж

Домашното осветление придава онзи интериорен завършек, който ще ни накара да си помислим “Ето,...

Фермерите вече имат модерна платформа
5

Световната дигитализация, която обхваща почти всяка сфера на живота ни навлезе много активно и на пазара за зърно. Това стана възможно благодарение на онлайн борсите за зърно като Agriniser, които започнаха да работят в страната.

С какво електронните пазари за зърно печелят все по-голяма популярност?

Ако сте фермер или купувач на зърно, най-вероятно сте се сблъсквали с неудобствата на традиционната търговия, при която ви се е налагало да търгувате основно на местните пазари. Не че да търгувате основно в региона си е нещо лошо, но и сами знаете, че когато търсенето и предлагането са ограничени, това оказва влияние както върху цената, така и върху времето, за което можете да откриете подходящия продавач/купувач.

За разлика от традиционната търговия със зърно, онлайн борси като Агринайзър премахват всички регионални ограничения и дават възможност на всеки производител или купувач да сключва изгодни сделки на територията на цялата страна.

Как е възможно това?

Онлайн борсите са платформи, в които всеки, който се регистрира може да публикува свои обяви, да открива подходящите клиенти, да води преговори и да финализира сделки. Не съществуват регионални ограничения, а това значително разширява пазара и позволява на купувачи и производители от различни региони на страната да се открият и да осъществят добра и за двете страни сделка.

Как работят онлайн платформите за зърно?

За да дадат възможност на всеки производител или купувач да открие най-добрата сделка, интернет пазарите за зърно като Агринайзър работят по възможно най-опростения и удобен начин.

 За да станат пълноправни участници в онлайн търговията със зърно, потребителите трябва да следват само няколко основни стъпки:

Регистрация в електронния пазар
Всеки, който желае да търгува със зърно трябва да влезе в онлайн платформата и да се регистрира. Веднъж регистрирал се, фермерът или търговецът получава достъп до всички публикувани до този момент обяви за покупко - продажба на зърно в цялата страна. Това му дава възможност да разгледа какво се предлага в различните региони на страната, при какви цени и за колко време се извършват доставките след финализиране на сделките.
Цялата тази информация е лесно откриваема и продавача/купувача може лесно да “свери часовника си” и да публикува атрактивна обява.

Публикуване на собствена обява
Публикуването на обявите в онлайн платформите също е изключително опростено. Достатъчно е просто да се посочи вида зърно, предлаганото/търсеното количество и региона, в който е произведено. Така всеки, който търси да продаде или закупи зърно може лесно да се ориентира и да реши дали да потърси контакт с производителя/купувача или не.
Ако към офертата има интерес, от онлайн борсите осигуряват напълно анонимен канал, чрез който фермер и купувач могат да се срещнат и да започнат преговори.

Започване на преговори
Преговорите по сделката както споменахме се водят напълно анонимно, което улеснява значително комуникацията и увеличава шансовете на фермер и купувач да си “стиснат ръцете”. По време на преговорите участниците могат да правят оферти, да наддават или контрират предложения и т. н., и т. н. Едва след като двете страни се договорят с условията по сделката, от онлайн борсите ги свързват лично, за да могат производител и купувач да финализират зърнената сделка.

Каква е ползата от онлайн борсите за зърно?

Дават възможност на фермери и купувачи да се срещнат бързо и в напълно сигурна среда.
Гарантират и на двете страни пазар, на който могат да търгуват, без да им се налага да се срещат лично.
Премахват регионалните ограничения за покупко - продажба.

Осигуряват поле за осъществяване на сделки със зърно, без да са преки участници в преговорите и без да изискват процент при сключване на сделките.

Грижат се за коректността на участниците, предоставяйки на всеки регистрирал се в електронната платформа възможност да потърси информация за конкретен производител или купувач и да разбере какъв е неговият рейтинг, преди да започне преговори с него.