Витамините като част от 90 дневната диета

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

90 дневна диета
4.3

Някои хора са толкова амбицирани бързо да се отърват от излишните килограми, че често залитат по екстремни хранителни режими, които не само, че не са ефективни, но и са изключително вредни за целия организъм в дългосрочен план.

Всички помним фурора, който предизвика диетата на Пиер Дюкан и колко лоши отзиви последваха след време относно трайното влошаване на здравословното състояните на тези, които се довериха на неговите обещания за безопасно и трайно отслабване.

Главната причина една диета да бъде вредна за здравето е изключването от менюто й  (с различни мотиви и оправдания) на плодовете и зеленчуците. Тези храни са основен източник на витамини и фибри и са изключително важни не само за здравословното ни съсояние, но и за успеха на диетата, като цяло.

Предимството на 90 дневната диета в този аспект е фактът, че при нея плодовете и зеленчуците не само не са изключени, но присъстват всеки ден, като задължителна част от менюто.

Плодовете са застъпени в закуската на всеки един ден от хранителния цикъл на диетата, независимо на коя хранителна група е посветен той. Изключение е само всеки 29-ти ден от цикъла, когато не се приема нищо друго, освен чиста трапезна вода.

С включването на плодовете в диетата се цели не само постоянен прием на витамини и полезни фибри, но и подобряване перисталтиката и изчистване на тънките черва от отпадните продукти и токсини. Смята се, че сутрин организмът работи във фаза отделяне и плодовете подпомагат именно тази дейност, тъй като се усвояват най-бързо и натоварват най-малко работата на стомаха.

Зеленчуците и ядките присъстват, като задължителна гарнитура, към всеки обяд или вечеря, като е важно  техния подбор да бъде съобразен с хранителната група, която се приема през конкретния ден.

90 дневната диета е не само изключително здравословен режим на хранене, давайки на организма всички полезни вещества, но и ефективна, като редуцираща теглото система, залагайки на ползите от фибрите за бързото изчистване на организма от вредните отпадни продукти и подкожни мазнини. Всичко свързано с диетата можете да прочетете тук http://dietata.com/diet/category-90-dnevna-dieta/. Вече не е нужно да гладувате или да се лишавате от любимите си храни.