Търсите 3D декоративни панели? Ето какво трябва да знаете за тях

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

3D декоративни панели
5

Живеем в общество, където социалния контакт е важен и често каним приятелите и семейството в дома си, за това и трябва вашето пространство да изглежда впечатляващо. 

Стая, с празни стени, придава скучен вид и поради тази причина не успява да създаде никакво впечатление. Лампериите могат да направят жилищния ви апартамент и офис да изглеждат по-светли и просторни с аура на елегантност и изтънченост.

Ламинираните стени отдавна заемат специално място в интериорния дизайн, а 3D декоративните панели се радват на голям интерес и търсене, заради отличната им способност да се добавят към декора на всяко място. Това е много удобен вариант за разкрасяване на интериора, както и на екстериора. Можете да подобрите очарованието на вашето лично и бизнес пространство с минимални усилия. Триизмерните декоративни панели са произведени в текстурирана форма с повтарящи се дизайни за създаване на определен модел на светлина и сянка при използването на подходящо осветление. Текстурираните 3D декоративни панели намират широко приложение, като освен за подобряване на стените, те могат да се използват и за превръщане на тавани, мебели, камина и други във фокусна точка.

Независимо дали става дума за ново строителство или за обновяване на стари, повечето собственици на къщи, архитекти и дизайнери избират 3D панелите. В случай, че за първи път чувате за тях, в тази статия заедно с консултантите от магазин за 3D декоративни панели Лерос ще ви запознаем малко по-отблизо с тях.

Защо 3D декоративни панели?
Те проектират чудо и осигуряват най-доброто решение за декориране. Това е крайно необходимо, за да направите вашия хол или офис топъл и гостоприемен. Освен това можете да скриете недостатъците на стените, да направите стени впечатляващи и да им осигурите защита.

Къде могат да се използват?
3D декоративни панели могат да се използват навсякъде в домове, офиси, ресторанти, хотели, клубове, казина, болници и за всякакви други лични или търговски пространства, с цел да подобрите дизайна по по-лесен и елегантен начин.

Видове, които можете да използвате за украса на интериора 

3D декоративни панели се предлагат в много разновидности въз основа на основния материал, използван при тяхното производство, включително:

  • Гипсови панели: те се радват на голяма популярност заради способността им да се изработват във всякаква форма и структура. Изработени от висококачествен гипс, те се използват най-добре за офиси, дневни и спални, но не и за балкони, където възможността за проникване на влага е много голяма. Те също са лесни за инсталиране и осигуряват красива атмосфера с осветление.
  • От дърво: Те са изработени от естествени дървени стърготини, задвижвани от 3D оптика. Когато искате да придадете традиционен вид на вашия интериорен дизайн, тези панели могат да представят уникални декоративни характеристики.
  • MDF : Произведени с помощта на влакнести плочи и смоли със средна плътност, те осигуряват отлична възможност за вътрешна декорация за жилищни и търговски обекти. Те са относително евтини и могат да бъдат боядисани за подобряване на външния вид.
  • Кожени: Изработени от кожа, тези панели са скъпи. Можете да ги използвате за декориране на всекидневни, спални за създаване на луксозна обстановка.
  • Бамбукови: Идеални са, когато има бюджетно ограничение. Тези екологични панели са много леки и могат да внесат част от природата във вашата спалня, хол и т.н.
  • От плат: Те са много меки и се нуждаят от специални грижи. Изработени са от скъпи материали. Предлагат се под формата на плочки и се използват главно за интериорна декорация на офиси, луксозни ресторанти, казина и нощни клубове и др.
  • PVC : Те са нов вид панели, които се произвеждат от PVC и могат да се прикрепят към вътрешните стени чрез залепване. Те са леки, достъпни и могат да бъдат боядисани или лакирани, за да засилят цялостния чар.
  • Стъклени: Изработено от закалено стъкло, те са скъп вариант за облицовка на стени. Те са идеални за офиси за облицовка на стени и определяне на пространства.
  • Метални: Те също са скъпи, но може да се използват и в дневни и офиси, за създаване на специална атмосфера чрез комбиниране на метален блясък с осветление.

Инсталирането не е проблем
3D декоративни панели се предлагат като плочки с определени геометрични форми. Уверете се, че стената има обикновена гладка повърхност. Нанесете препоръчаното лепило върху гърба на плочките и ги залепете към стената, като се грижите за дизайна. 

Поддръжката също е лесна
3D декоративни панели са много лесни за поддръжка. Отстраняването на прах от повърхността с помощта на мека кърпа и почистването със сапун и вода помага да запазят своя чар в продължение на много години.

3D декоративните панели имат много предимства. Те са:

  • Достъпни и привлекателни
  • Издръжливи
  • Добавят елегантност
  • Осигуряват изолация и защита