Причини и полезни съвети при поява на язвена болест

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

язва
4.65

Стомахът е съвкупност от мускули, които заедно със храносмилателните сокове, участват в обработването на приетата храна. Заболяването е широко разпространено и поради тази причина, медицински екипи занимаващи се с проблемите на язвена болест от „Фрамар”, публикуват информация с полезни съвети, за предотвратяване и лечение на това заболяване. Язвата е нарушение на лигавицата на стомаха. Най-често срещания вид язвена болест е на дванадесетопръстника.

Симптоми на язвена болест

Като цяло при стомашна язва се проявяват някои специфични симптоми като: лошо храносмилане, гадене, повръщане и загуба на тегло. Човек, който страда от това състояние може да се оплаква от болки в корема, в зоната точно под гръдния кош, както и наличие на кръв в изпражненията. При някои пациенти се развива анемия и обща слабост.

Причини за възникване на язвена болест

Причината за язва на стомаха е разрушаването на стомашната или чревната лигавица в резултат от солната киселина, която се съдържа в храносмилателните сокове. Бактериална инфекция също е една от причините за язва на дванадесетопръстника. Тя може да се разпространява между хората чрез замърсена вода или храна.

Полезни съвети при лечение на язвена болест

Ако страдате от лезия на стомашната лигавица, трябва да избягвате употребата на алкохол и да се откажете от тютюнопушенето. Не консумирайте пикантни и пържени храни. Млякото може да предостави облекчение по време на криза, така че трябва да консумирате 2-3 чаши мляко в случай на язвена болест.

Достатъчно време за почивка и сън, и здравословна диета, може да се окаже от полза за пациента с язва на стомаха. При лошо храносмилане и проблеми със стомаха, лекарства като аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства, трябва да се вземат само след лекарско предписание. При поява на симптоми на язвена болест, не се притеснявайте да се консултирате с лекар. Това ще предотврати появата на усложнения, които в някои случаи са животозастрашаващи. Ето защо навременната намеса, ще ви предпази от неприятните усещания и болките, които предизвиква заболяването.