При проблем с двигателя трябва да се направи диагностика, или така наречения чип тунинг

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

чип тунинг
3.6

В нашият сервиз предлагаме специализирана помощ при проблеми с двигателя на автомобила. Извършваме сервиз и подмяна на най-различни части както на автомобила, така и на двигателя. Тук може да си смените колянов вал, турбокомпресор или маховици. Нашите монтьори ще ви дадат най-подходящия съвет за всеки проблем с вашия автомобил. Освен традиционния, класически ремонт в нашия сервиз извършваме и диагностика на двигателя или така наречения чип тунинг.

Този метод за подобряване параметрите на двигателя се разпространи доста през последните години. Затова всеки модерен автосервиз трябва да може да извърши и чип тунинг на двигателя на автомобила. При нас понякога идват шофьори, които не са доволни от двигателя на автомобила  си. Те се оплакват, че имат сравнително нов автомобил с добър и запазен двигател, но липсвала достатъчна мощност при по-висока скорост. Проблемът е известен, но се намира начин  и способ за неговото решаване. Обикновено при по-висока скорост двигателят на автомобила сякаш се „задъхва и закашля”. Водачът натиска педала на газта, но усеща че автомобила няма мощност при  зададената по-висока скорост. Обикновено проблемът се дължи на заложената от производителя софтуерна програма за електронно управление на двигателя. Всички съвременни коли имат такава система. Тя се управлява от бордови компютър. В нашия сервиз след внимателна диагностика могат да ви направят чип тунинг на софтуерната програма. В компютъра на всеки автомобил има чип на който е записана специализирана софтуерна програма за електронно управление на автомобила.

Ние използваме два метода за подобрение параметрите на колата. С чип тунинг сменяме самия чип, на който е записана старата софтуерна програма и на негово място поставяме нов, с нова програма. При ОВD чип тунинг изтегляме чрез софтуерен способ старата програма и на нейно място инсталираме нова. Преди да се пристъпи към чип тунинг обаче трябва да се направи много точна диагностика на двигателя. Да се установи какви параметри са зададени от производителя в софтуера на автомобила. Обикновено електронната система следи за параметри като температура, налягане и зададен въртящ момент на двигателя. Когато има неправилно отчитане на някой показател, двигателят може при  по-ниска скорост да работи с по-големи обороти и това да доведе до сериозна повреда. Много важно е да се установи дали проблемът с двигателя се дължи на погрешен софтуер или на други причини. Никога не трябва прибързано да си пристъпва към чип тунинг, защото това може да влоши параметрите на двигателя. Този метод, разбира се, е доста изгоден и евтин, но трябва много внимателно да се прецени дали да се сменя софтуерът на автомобила. 

Днес е много важно и от кой производител и доставчик ще се закупи такъв софтуер, защото на пазара има много фирми, специализирани в продажба на чип тунинг софтуерни продукти - http://www.genercom.bg/bg/home/