Видове цветя произхождащи от Турция

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Видове цветя произхождащи от Турция
5

Турция има разнообразни географски ширини, поради тази причина могат да бъдат открити различни видове цветя. Освен това цветя и букети могат да бъдат открити в различни декоративни и битови предмети в турската култура.

Много видове цветя, засадени по света са произлезли от Турция. Страната е един от най – големите износители на цветни луковици. Много отглеждани видове в страната са застрашени от изчезване, затова в последните години правителството предприема стъпки за опазването им. Представяме Ви някои видове популярни и отглеждани от векове цветя в страната:

  • Лале

Това е националното цвете на Турция, страната е известна със своите разноцветни лалета. Мотиви с лалета могат да бъдат намерени в керамиката, текстила и килимарството в страната. Цветето е много популярно и обичано, среща се в разнообразни цветове, но предпочитани са червено, жълто и розово. То може да се види в домашните градини и озеленени проекти на публични места.

  • Рози

Голяма част от розите по света идват от Турция. Цветята се отглеждат в северните, източните и североизточните части на страната. Турция е един от най-големите износители на семена, цветя и розови храсти по света. Цветето е ценено не само заради красотата си, то се използва и за направата на чай и приготвяне на сладки сиропи за заливане популярните турски сладкиши.

  • Циклама

Тя е от вида диви цветя растящи в страната. Това е едно деликатно и нежно цвете с цветове в бяло, розово и цикламено. В днешно време са създадени и други хибридни цветове. Обикновено цветето се отглежда в западната и източната част на страната.