Красотата и очарованието на Велико Търново

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

3.6

Да си организирате ваканция, на място, което никога до сега не сте посещавали, е прекрасен начин да разчупите ежедневието и да опознаете нещо ново. А и да си признаем, ваканцията сама по себе си, независимо къде, е едно приятно прекарано време. Особено ако вземете със себе си и добра компания. 

 

Поглед към Велико Търново

 

Ако не сте посещавали старопрестолния град Велико Търново, то сега е чудесният момент за тази екскурзия. Града е прекрасно място за разходка, защото има какво да се види. Търново е известен със своите улици, които постоянно се изкачват или спускат надолу. Това е добра възможност за Вас да се качите малко по-високо и да се насладите на прекрасния изглед, който ще се открие пред Вас – целият град ще бъде във Вашето полезрение. А в по-ниските части ще се насладите на гледката на къщите, етажирани на все по-високо и по-високо. Хотел Елена*** ще бъде Вашия подслон, където след дълга разходка ще можете да се отпуснете в елегантния комфорт на своята стая. А в разходката си задължително трябва да предвидите и посещението на архитектурно-музейния резерват „Царевец”.

 

Разходка из старата столица

 

Всъщност разходката из Велико Търново е много вълнуваща. Тук можете да посетите много църкви и манастири. Не малка част от тях са превърнати в паметници на културата, като „Свети Георги”, „Свети четиридесет мъченици”. Горещо Ви препоръчваме да се поинтересувате и кога ще се състои аудио-визуалната програма  „Звук и светлина”. Тя ще Ви остави без дъх. Ще Ви разкаже за едни от най-важните и най-запомнящите се събития, засягащи историята на страната ни. А и начинът, по който се представя, е изключително въздействащ. Осигурете си възможност да видите този прекрасен спектакъл. Резервирайте стая в комфортния Хотел Елена*** и се насладете на почивката, потопени в духа и атмосферата на старата столица. Не забравяйте да посетите и една от емблемите на Велико Търново – Къщата с маймунката. Тя е създадена от майстора Кольо Фичето. 

 

Ваканцията във Велико Търново със сигурност ще Ви хареса. Просто градът е невероятно красив, при това по всяко време в годината. Има безброй забележителности, които да разгледате, прекрасни хотели, където да отседнете и страхотни гледки, на които да се порадвате. Няма как да устоите на очарованието на старата столица. Атмосферата, която витае наоколо, кара дори хората тук да бъдат по-любезни и по-усмихнати от хората, които виждаме ежедневно. Дори само уикенд тук, ще Ви се отрази положително.