Хотелите на Велико Търново

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Хотели Велико Търново
4.3

Велико Търново е известен като културно-исторически център на България. В себе си градът е съсредоточил изключително разноцветна и богата история и доказателства за българската култура от най-стари времена чак до днес. Безспорно градът е атрактивен с история и модерност, които съчетава в себе си, а и е един от големите български градове. Именно с това привлича много туристи, както от България, така и чуждестранни.

Всичко това, заедно с живописната природа на областта е предпоставка за създаването на много от хотелите във Велико Търново, които да дават възможности както за почивка, така и разходки из града и околностите. По традиция хълмът Царевец се е превърнал в символ на града и историческото му минало, затова и повечето и по-големите и скъпи от хотелите във Велико Търново са именно в близост до Царевец. Вероятно това е забележителността, която привлича най-много туристи, а и е най-натоварена с исторически събития и факти, най-вече свързани с Второто българско царство.

Друга област от Велико Търново, която безспорно заслужава вниманието ни и това на туристите и хотелиерите е  възрожденският квартал Варуша. Той се простира на най-високата част на града и е извор на богати доказателства и сведения за живота на българите от епохата на Възраждането. Респективно там също се намират голяма част от хотелите на Велико Търново, повечето от тях са малки, тип семейни хотелчета, които предразполагат към релакс и дълги разходки по възрожденските улици.

Освен това, според статистики хотелите във Велико Търново са фаворит на туристите за 2012г. Това означава, че градът търпи развитие като историческа област и туристическа дестинация – нещо, което е голям плюс за България.

Всеизвестен факт е, че както навсякъде, така и сред хотелите във Велико Търново се срещат няколко типа. Едните са големите хотели, добре познати на тези от нас, които живеят в големи градове – те са високи, масивни сгради, понякога доста лъскави и в тях отсядат най-вече чуждестранни туристи или пък бизнесмени, дошли в града по работа. Вероятно този тип хотели не са най-подходящите за почивка. Но пък, ако искаме релакс, то Велико Търново е перфектното място за това. В по-историческите части на града е пълно с малки, китни хотелчета, предразполагащи със своя уют, с възможностите, които ни предлагат – да усетим духа на града, духа на историята, да се откъснем за малко от модерната и технологична реалност и да се потопим в един съвсем различен свят.

В крайна сметка, който и от хотелите във Велико Търново, да изберете - hotelcentral-bg.com , то приятното прекарване е гарантирано – не само от отворените и гостоприемни хора, но и от прекрасния град.