Някои съвети за избор на хостинг компания

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

хостинг компания
2.9

На пазара има много компании, които предлагат хостинг услуги. Те са с много различни имена: премия, основни, стандарт и т.н. Все пак има неща, които трябва непременно да търсите за своята услуга.
 

Задължителни характеристики

Най-добрите хостинг доставчици имат отдел за „Обслужване на клиенти”. Тези отдели са на разположение 24 часа в денонощие, по 7 дни в седмицата. Те отговарят на имейл или телефон, а често и по двата начина. Те трябва да са компетентни, за да разрешат вашите технически проблеми от разстояние. Това е и причината да се опитате да си намерите провайдър, който да има възможност да си позволи добър отдел за „Връзка с клиенти”.

Добрите доставчици си приличат по това, че гарантират на клиентите си висок процент up-time. Това е времето, за което те гарантират, че сайтът ви ще е онлайн. За да се ориентирате по-лесно, трябва да търсите хостинг, който предлага поне 99,9% up-time за месец. Толкова надеждна услуга ще осигури достъп на потребителите до вашия сайт.

Освен това компаниите имат различна политика при възникване на проблем. Някои от тях могат да решат да ви обезпечат, като ви предоставят повече екстри, а други като приспаднат от цената, която трябва да има платите.

Можете да получите много добра представа, кои са водещите хостинг доставчици в тази насока със сайта: www.siteuptime.com. Този сайт прави мониторинг на up-time времето на провайдърите. Можете да проследите фирмите, които ви интересуват именно на това място. Те ще ви покажат, кога някой от доставчиците има технически трудности и колко бързо ги разрешава.
 

Подсигуряване

Колкото и да е добра една хостинг компания, в един момент тя изпитва технически трудности. В повечето случаи, това е рядко срещано явление. Добрите компании за хостинг услуги имат редовни сесии на архивиране или back up. Винаги е добра идея да правите това архивиране. Така ще се предпазите от загуба на информация, която е важна за сайта ви.
 

Договорни условия

Проверете договорите и условията на вашия хостинг доставчик. Понякога се случва някой от клиентите да извършва незаконна дейност. При това положение, провайдърът е длъжен да прекъсне дейността на този сайт. Заедно с него обаче всички останали сайтове на сървъра са засегнати. Направете всичко възможно, за да разберете дали това е практика при хостинг доставчика, който сте избрали. Тези правила, често се поместват в секцията “Acceptable Use Policy”, на сайта им.
 

Защита на сървърите

Компаниите имат стотици, понякога хиляди, сайтове в сървъра. Това създава предпоставка за набор от проблеми, които могат да повлияят на вашия сайт. Хостинг доставчикът ви трябва да е в състояние да ви защити от спам. Поради проблеми със свързването сайтовете понякога започват да изпращат спам. Трябва да сте сигурни, че вашият доставчик може да ви защити от подобна атака. В най-тежкия случай спам сайтовете могат да причинят изключване на сървъра на вашия провайдър. Добре е да попитате своя хостинг доставчик какви мерки предприема, за да се предпази от такива атаки. Това е сериозен проблем и вие трябва да сте сигурни, че вашият провайдър прави всичко възможно, за да ви осигури спокойствие.