Как работи хостингът?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

хостинг план
5

Терминът хостинг често е труден за разбиране от повечето хора. Това не означава, че трябва да го подминаваме. Обяснението е съвсем просто. В случай, че имате идея да си създадете собствен сайт, без значение дали е личен или бизнес, то трябва да знаете най-основните неща.

 

Функция на хостинга

Управлението на сайт изисква да имате хостинг доставчик. Образно казано, сайтовете са като парчета недвижима собственост. Ако искате да създадете сайт, то се нуждаете място, адрес, както и платформа, върху която да се изгради на сайта. Уеб хостинг доставчиците са като агентите на недвижими имоти в онлайн средата.

Обикновено уеб пространство се отдава под наем на годишна, тримесечна или месечна база. Сървърът, който ви осигурява вашия хостинг доставчик, е мощен компютър, който работи на специализирани високоскоростни връзки. Тези компютри имат и висока степен на защита. Абонаментните пакети за хостинг включват съхранение на информация на сървъра, имейл услуги, регистрация на домейн и авто-отговор. Някои пакети предлагат софтуер за shopping cart, както и достъп до различни add-ons, които могат да са полезни за вашия сайт.

 

Характеристики на хостинга

В случай, че сте решили да създадете сайт, то е време да помислите и за хостинг услугата. Има няколко опции, сред които да избирате, щом става дума за платформа и за скриптовия език, който се използва. Работните платформи се предлагат в две версии: Windows и Linux. Платформата Windows е проектирана да работи с машина Windows. Linux е проектирана специално за сървърни приложения. Хостинг услугата ви може да се различава и според скриптовите езици, които използва. Те могат да бъдат PHP

(Hypertext Preprocessor), Perl или ASP (Active Server Pages ). Типът на операционната платформа, която изберете за хостинга си, ще определи кой от скриптовите езици се използва. Платформата Windows използва ASP, докато Linux използва скриптови езици Perl и PHP. Няколко хостинг компании предлагат двете Windows и Linux платформи на своите абонати.

Безплатният хостинг е другият вариант, който можете да обмислите. Това е идеалното решение, ако става дума за личен сайт. В случай, че планирате бизнес сайт, този хостинг план няма да отговори на нуждите ви. Причината, поради която е неподходящ, са ограниченията в честотна лента, генерични имена на домейни и ограничен достъп до сайта. Това ще направи поддръжката на вашия бизнес сайт много трудна, понякога и невъзможна.

 

Видове хостинг

Има толкова много сайтове онлайн, някои собственици избират virtual или shared хостинг план. Shared хостинг означава, че има място, където е споделена една директория, която използват някакъв брой абонати. Има и още една опция- това е dedicated хостинг, където абонатът плаща за употреба на отделен уеб сървър. Големите компании, които имат обемни бази данни и софтуерни приложения, обикновено избират да подсигурят хостинга си, като използват свой собствен сървър. Virtual сървърите са добра хостинг идея, когато става дума за сайтове за малък бизнес или сайтове за лична употреба.

Отделете време и разгледайте всички хостинг планове, за да изберете подходящия за себе си. На пазара има наистина много голям избор и вие лесно можете да изберете оптималния вариант за себе си и своя сайт. Сравнете офертите и по цена, обмислете да направите плащане за по-дълъг период от време, за да получите отстъпка.