Изгонете хлебарките от вашия дом

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Изгонете хлебарките
5

Повечето хора имащи проблем с хлебарки в домовете си прибягват до закупуване на препарати от аптеките, с които да противодействат на пълзящите натрапници. За съжаление невинаги отровите действат по предназначение и освен вреда за домашните любимци, не се получава нищо друго. В такъв случай домакинствата пробват различни бабини рецепти,  но и те не дават задоволяващи резултати.

 

Истината е, че малцина са успели да преборят хлебарките собственоръчно. Повечето собственици на апартаменти, къщи или офиси са се избавили от вредителите благодарение на професионалисти по дезинсекция знаещи по какъв начин да прогонят насекомите от обекта ви.

 

Основните съвети при унищожаване на хлебарки в домашни условия са да замажете всички пробойни в жилището, а също и да спазвате перфектни санитарни условия. Не бива да се допуска изоставяне на остатъци от храни или неизмита мазнина по шкафовете. Хигиената е основното оръжие срещу хлебарките и те знаят това.

 

Честото миене на подовото покритие е много важно за това да нямате хлебарки. Самите препарати за чистене отблъскват инсектите и те не се чувстват комфортно в такава среда. Естествено ако забележите нашествие от противни буболечки, то тогава не се бавете да потърсите специализирани услуги, тъй като сами едва ли ще изгоните враговете.

 

Професионалното пръскане против инсекти включва прецизен анализ на ситуацията и откриване на всички гнезда на хлебарки. Най-често скривалищата се намират зад електроуреди от сорта на печки, перални, хладилници, тостери и други. Банята и тоалетната също са уязвими зони и там се полага много труд, за да бъдат унищожени вредителите.

 

Истината е, че едно третиране срещу хлебарки от фирма ще ви излезе малко по-скъпо от парите, които ще хвърлите за всевъзможни отровни вещества. Цената се формира спрямо квадратурата на обекта, в който ще се пръска. За двустаен апартамент от 60 квадрата се взимат 30 лева, което е нищо спрямо тревогите идващи от присъствието на пълзящите гадини.

 

Вие имате думата как ще продължите, но според нашето скромно мнение е време да сложите край на безсънните нощи породени от масовото присъствие на хлебарки в помещенията ви.