Съвети за понижаване нивата на холестерол и справяне с хиперхолестеролемия

Популярни

Мъж с брада

4 съвета за поддържане на брадата

Напоследък модата с гъста и добре оформена брада е изключително популярна.

Как да изберем сватбена рокля

Изборът на булчинска рокля е трудна задача, особено ако не сте сигурни какво да търсите.

Груби грешки при използване на масла в грижата за кожата

През последните няколко години използването на все по-чиста козметика е...

Как да изберем качествен пчелен мед?

Пчелните продукти са сред най-полезните храни и добавки за поддържане на...

дамски спортен екип

Защо всяка дама се нуждае от поне един спортен екип в гардероба си?

Казват, че всяка жена трябва да има поне една малка черна рокля в гардероба...

Хиперхолестеролемия
4.65

Повече бобови култури, по-малко картофи.

Имате нужда от въглехидрати за получаване на енергия, но някой от съдържащите ги храни се справят по-добре от други. Пълнозърнестите храни като кафяв ориз или киноа, пълнозърнести спагети и боб имат доста повече фибри и не повишават кръвната захар. Те помагат за понижаване на холестерола и така тялото се чувства в много по-добро състояние. Други въглехидрати, като белия хляб, картофите, белия ориз и сладкишите увеличават нивата на кръвната захар много бързо, което води до чувство на глад малко, след като сте станали спрели да се храните. Тези храни увеличават риска от преяждане.

Движете се!

Дори 30 минути физическа активност може да помогне за по-нисък „лош“ холестерол в тялото. Специалистът на Фрамар по хиперхолестеролемия казва, че дори и 20 минути тренировки, по пет пъти в седмицата могат да са полезни за правилния баланс на добрия и лошия холестерол, но движенията трябва да са по-енергични. Когато говорим за ежедневни 30 – минутни упражнения, това не означава, че те трябва да са направени наведнъж. Ако нямате достатъчно време може да ги разбиете на 3 х 10 например.

Разхождайте се!

Ако само мисълта за тренировките ви кара да изпадате в паника, тогава ходете. Разходката не изисква специални техники и умения, а също така и оборудване... Трябват ви просто удобни обувки и приятен маршрут. Аеробните упражнения предпазват от инсулт и инфаркт, а в същото време ще ви направят и по-слаби и красиви.