Съвети за понижаване нивата на холестерол и справяне с хиперхолестеролемия

Популярни

жена с лап топ

Защо лаптопите се търсят повече от настолните компютри?

В съвременния свят, където гъвкавостта е ключова, лаптопите набират все по-голяма...

дървен материал за пос дисплей

Дисплеи от дърво и еко пластмаса - естествен и устойчив начин да продадете продукта си

Една от най-големите тенденции в производството на потребителски стоки, е нарастващото търсене...

Хиперхолестеролемия
4.65

Повече бобови култури, по-малко картофи.

Имате нужда от въглехидрати за получаване на енергия, но някой от съдържащите ги храни се справят по-добре от други. Пълнозърнестите храни като кафяв ориз или киноа, пълнозърнести спагети и боб имат доста повече фибри и не повишават кръвната захар. Те помагат за понижаване на холестерола и така тялото се чувства в много по-добро състояние. Други въглехидрати, като белия хляб, картофите, белия ориз и сладкишите увеличават нивата на кръвната захар много бързо, което води до чувство на глад малко, след като сте станали спрели да се храните. Тези храни увеличават риска от преяждане.

Движете се!

Дори 30 минути физическа активност може да помогне за по-нисък „лош“ холестерол в тялото. Специалистът на Фрамар по хиперхолестеролемия казва, че дори и 20 минути тренировки, по пет пъти в седмицата могат да са полезни за правилния баланс на добрия и лошия холестерол, но движенията трябва да са по-енергични. Когато говорим за ежедневни 30 – минутни упражнения, това не означава, че те трябва да са направени наведнъж. Ако нямате достатъчно време може да ги разбиете на 3 х 10 например.

Разхождайте се!

Ако само мисълта за тренировките ви кара да изпадате в паника, тогава ходете. Разходката не изисква специални техники и умения, а също така и оборудване... Трябват ви просто удобни обувки и приятен маршрут. Аеробните упражнения предпазват от инсулт и инфаркт, а в същото време ще ви направят и по-слаби и красиви.