Две основни причини за хидроизолация на покрив и тераса

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Защо да направим хидроизолация на плоския покрив?
4.65

Какво е хидроизолацията?

Това е един много ефективен начин да спрете влагата да навлезе във Вашето жилище. Хидроизолационните материали са най-различни. Едни от най-качествените варианти са двукомпонентните хидроизолации на циментова основа, както и битумните хидроизолации.

Дали се нуждая от това?

Помислете в каква среда живеете. Ако по стените Ви се образува мухъл, ако Вашият дом е застрашен от кондензиране и проникване на влага, то най-вероятно се нуждаете от надеждно хидроизолационно решение на този проблем. А едни от местата във Вашето жилище, които осигуряват предпоставки за навлизане на влага са терасите и плоските покриви. И тук вече достигаме до същината на тази статия, а именно какви са причините, поради които бихте искали да направите хидроизолация на покрив и тераса?

Причина №1: Тя всъщност вече е спомената в редовете по-горе. Липсата на хидроизолация за терасата или плоския покрив създава големи рискове от навлизане на влага във Вашето жилище. Конкретно тук трябва да се опасявате от появата на теч от покрива и теч от терасата.

Причина №2: Увеличавате ефективността на тези конструкции. Те са подложени на влиянието на разнообразни фактори. Това са: слънчевите лъчи, дъжда, различните индустриални обгазявания във въздуха и други. Не бива да се пропускат и температурните колебания, както и предизвиканите от тях линейни разширения. Специалистите са категорични, че животът на един плосък покрив и една тераса предимно е в зависимост от качеството на положената над тях хидроизолация.

Това са основните причини, поради които бихте желали да хидроизолирате покрива и терасата си. А не бива да пропускате и факта, че така ще подсигурите допълнително и уюта на Вашето жилище. Ако интересът Ви е предизвикан и желаете да научите как да се справите с тази процедура, то нужната информация можете да получите от статията: Хидроизолация на тераси и плоски покриви