Важни съвети, които трябва да знаете за лечението на вътрешни хемороиди

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

вътрешни хемороиди
1.45

Хемороидите са маси от тъкан, които се образуват в аналния канал. Те съдържат кръвоносни съдове и болезнена тъкан. Заболяването може да засегне всеки, като тази тъкан се уголемява и може да причини проблеми на пациентите. Когато разширените вени се намират вътре в ректума, става дума за вътрешни хемороиди. Въпреки че пациентите, които страдат от тях не изпитват никакви симптоми. В продължение на времето те може да прокървят, за да алармират за присъствието си. Вътрешните хемороиди най-често се диагностицират от лекар. Правилната диагноза е изключително важна, защото може да индикира по-сериозни заболявания.

Възможности за лечение

Ако страдате от вътрешни хемороиди, вероятно се чудите какви са възможностите за лечение. Хемороидите може да бъдат причинени от много фактори, затова трябва да помислите какво да промените в начина си на живот. Лекарите препоръчват увеличаване на приема на фибри и вода, като част от новата ви диета. Тези промени ще се отразят положително на цялостното ви състояние. Пациентите са насърчавани да използват леки лаксативи, при наличието на хроничен запек. Диарията може да е причина за хемороиди и може да се спре със съответните медикаменти. Всички нередовни движения на стомашно-чревния тракт трябва да бъдат въведени отново в ред, за да се овладеят хемороидите.

Медикаменти

Специалистът, при който ходите, може да ви предпише локален мехлем, който съдържа лидокаин или хидрокортизон. Те действат успокояващо в засегнатата зона. Освен това, те осигуряват лечение на хемороидите. Мазилата, които съдържат нагар и цинков оксид, също може да са изключително ефективни за разрешаване на проблема. В зависимост от предписанията на личния ви лекар, тези мехлеми могат да се прилагат около 6 пъти за 24 часа. Крем Хеморрел за хемороиди не само ще облекчи болката, но и ще ги излекува. Без да напускате дома си можете да го поръчате на hemoroidi-bg.com и бързо да го получите.

Има и още някои препарата, които могат да се използват по време на цикъла на лечение. При появата на по-изострени симптоми можете да се консултирате с лекар, за да ви назначи необходимите препарати. Защитните стредства са ланолин, гел от алуминиев хидроксид, както и минералното масло, те могат да минимизират неприятните симптоми.

Крайни мерки

В случай, че симптомите не се повлияят в продължение на седем дневен курс на лечение, пациентите трябва да се обърнат към лекуващия лекар. Има амбулаторни процедури, които могат да се използват за лечение на хемороиди. Сред най-популярните са лигирането с гумена лента, лазерна коагулация или криотерапия. От време на време вътрешните хемороиди с пролапс могат да изискват по специални грижи.

Пролапсът се получава, когато вътрешният хемороид премине в аналния канал. Те обикновено са болезнени и пациентите ги усещат по време на изхождане или непосредствено след това. Възможно е и спонтанно да се приберат обратно и да не се нуждаят от специалното лечение. В случай, обаче, че възпалената зона не се прибира, трябва да се свържете с лекуващия лекар за назначаване на лечение. Тогава може да се наложи да се използва инвазивен метод.

Обобщение

Ако страдате от хемороиди, които се нуждаят от лечение, започнете да обсъждате вариантите с вашия лекар. Има много възможности, които съществуват да разрешите проблема с минимална болка и време за възстановяване. В момента, в който започнете да подозирате вътрешни хемороиди, трябва да се обърнете към лекар. Колкото по-рано се открие заболяването, толкова по-лесно и безболезнено ще премине лечението. Хемороидите са упорити, затова е добре да се реагира при първите съмнения.