Важни съвети, които трябва да знаете за лечението на вътрешни хемороиди

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

вътрешни хемороиди
1.45

Хемороидите са маси от тъкан, които се образуват в аналния канал. Те съдържат кръвоносни съдове и болезнена тъкан. Заболяването може да засегне всеки, като тази тъкан се уголемява и може да причини проблеми на пациентите. Когато разширените вени се намират вътре в ректума, става дума за вътрешни хемороиди. Въпреки че пациентите, които страдат от тях не изпитват никакви симптоми. В продължение на времето те може да прокървят, за да алармират за присъствието си. Вътрешните хемороиди най-често се диагностицират от лекар. Правилната диагноза е изключително важна, защото може да индикира по-сериозни заболявания.

Възможности за лечение

Ако страдате от вътрешни хемороиди, вероятно се чудите какви са възможностите за лечение. Хемороидите може да бъдат причинени от много фактори, затова трябва да помислите какво да промените в начина си на живот. Лекарите препоръчват увеличаване на приема на фибри и вода, като част от новата ви диета. Тези промени ще се отразят положително на цялостното ви състояние. Пациентите са насърчавани да използват леки лаксативи, при наличието на хроничен запек. Диарията може да е причина за хемороиди и може да се спре със съответните медикаменти. Всички нередовни движения на стомашно-чревния тракт трябва да бъдат въведени отново в ред, за да се овладеят хемороидите.

Медикаменти

Специалистът, при който ходите, може да ви предпише локален мехлем, който съдържа лидокаин или хидрокортизон. Те действат успокояващо в засегнатата зона. Освен това, те осигуряват лечение на хемороидите. Мазилата, които съдържат нагар и цинков оксид, също може да са изключително ефективни за разрешаване на проблема. В зависимост от предписанията на личния ви лекар, тези мехлеми могат да се прилагат около 6 пъти за 24 часа. Крем Хеморрел за хемороиди не само ще облекчи болката, но и ще ги излекува. Без да напускате дома си можете да го поръчате на hemoroidi-bg.com и бързо да го получите.

Има и още някои препарата, които могат да се използват по време на цикъла на лечение. При появата на по-изострени симптоми можете да се консултирате с лекар, за да ви назначи необходимите препарати. Защитните стредства са ланолин, гел от алуминиев хидроксид, както и минералното масло, те могат да минимизират неприятните симптоми.

Крайни мерки

В случай, че симптомите не се повлияят в продължение на седем дневен курс на лечение, пациентите трябва да се обърнат към лекуващия лекар. Има амбулаторни процедури, които могат да се използват за лечение на хемороиди. Сред най-популярните са лигирането с гумена лента, лазерна коагулация или криотерапия. От време на време вътрешните хемороиди с пролапс могат да изискват по специални грижи.

Пролапсът се получава, когато вътрешният хемороид премине в аналния канал. Те обикновено са болезнени и пациентите ги усещат по време на изхождане или непосредствено след това. Възможно е и спонтанно да се приберат обратно и да не се нуждаят от специалното лечение. В случай, обаче, че възпалената зона не се прибира, трябва да се свържете с лекуващия лекар за назначаване на лечение. Тогава може да се наложи да се използва инвазивен метод.

Обобщение

Ако страдате от хемороиди, които се нуждаят от лечение, започнете да обсъждате вариантите с вашия лекар. Има много възможности, които съществуват да разрешите проблема с минимална болка и време за възстановяване. В момента, в който започнете да подозирате вътрешни хемороиди, трябва да се обърнете към лекар. Колкото по-рано се открие заболяването, толкова по-лесно и безболезнено ще премине лечението. Хемороидите са упорити, затова е добре да се реагира при първите съмнения.