Защо да купиш франчайзинг?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Инвест Пойнт България
5

Ако си решил да стартираш бизнес, но не притежаваш опит в дейността, която искаш да развиваш, можеш да помислиш за покупка на франчайз.

Защо да купиш франчайзинг?

Всяко начало е трудно, а когато става въпрос за стартиране и изграждане на собствен бизнес е още по-трудно, защото ще ти трябват не само средства, но и време, за да се наложиш на пазара, за да започнеш да печелиш. Покупката на франчайз ти дава възможност да „стъпиш” на стабилна основа и да не започваш от нулата, което е изключително добър старт на бизнеса.

Какви ползи ти носи покупката на франчайзинг?

Възползваш се от популярността на бранда, от който си закупил франчайз, което ти спестява време да се наложиш на пазара. Работейки под известна търговска марка можеш да си напълно спокоен, че клиенти няма да липсват, тъй като познатия и любим бранд ще работи за теб. (Предполагаме и на теб ти се е случвало да избереш да обядваш или да си закупиш нещо от заведение или магазин, който носи популярна марка, вместо да влезеш в ново заведение, което макар да изглежда симпатично, ти е напълно непознато и не знаеш какво да очакваш и какво ще е обслужването).

Използваш напълно готова и работеща бизнес програма/модел. Не ти се налага сам да мислиш модели как да разработиш бизнеса си, защото франчайзодателя ти вече има добре работеща програма, което само трябва да спазваш. Единственото, което трябва да направиш, е да я следваш стриктно и няма да имаш никакви проблеми.

Ако стартираш бизнеса си сам, ще трябва да се погрижиш за оборудването и за обучението на служителите си, което може да се окаже доста трудно занимание, особено ако до сега не си се занимавал с управление на служители. При покупката на франчайз от фирмата - майка ще ти помогнат да избереш най-подходящото оборудване и ще проведат обучителни курсове за служителите ти, така че и тази грижа отпада.

Няма да се грижиш и за рекламата и маркетинга, тъй като работиш под търговската марка на франчайзодателя, и се възползваш от популярността, която фирмата - майка има. Така спестяваш не малко средства за популяризация на бизнеса си.

Как да си купиш франчайзинг?

Можеш да потърсиш сам франчайз, но ако не искаш да допуснеш грешки или пък да се забавиш много при търсенето, можеш да се довериш на компании като Инвест Пойнт България, които ще открият най-подходящия франчайзодател според твоите желания. Така ще си спокоен, че франчайза, който ще купиш ще отговаря на изискванията ти и ще можеш да стартираш бизнеса си много по-бързо и безпроблемно.