Да поговорим за франчайз

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

business franchise
4.3

Искате ли да ръководите собствен бизнес? Предполагаме, че почти всеки си е мечтал да развива собствен бизнес и си е представял колко успешен ще бъде той.

Мечтите са нещо хубаво, но как да ги реализирате, без да се налага да изминете трудния и сложен път от създаването до реализацията на добри печалби?

Спокойно, има начин не само да имате бизнеса който искате, но да започнете да печелите веднага от него.

Как може да стане това ли? Като се свържете с „Инвест Пойнт България” и станете франчайзополучател!

Да поговорим за това какво е франчайз.

Ако трябва да използваме една от дефинициите за франчайз ще кажем, че това е една вертикално - кооперативна система от две самостоятелни юридически фирми, които осъществяват дейности и услуги помежду си на базата на договор.

Ако обаче трябва да обясним по – простичко какво е франчайз ще кажем, че това е, когато купите от някой готов бизнес модел, който работи успешно. Вие купувате утвърдената вече  марка, ноу - хау и ефективната система за търговия и дистрибуция. Така не ви се налага да започвате от нулата своя бизнес и да го изграждате и утвърждавате с години.

Това е един изключително успешен модел за бизнес в света и сред най - известните франчайз вериги са Coca - Cola, McDonalds, Subway, KFS и други известни и утвърдени марки.

Ако моделът ви харесва, и сте готови да инвестирате, просто трябва да изберете подходящ франчайз и да действате.

Ако пък не можете да се справите сами, можете да се свържете с „Инвест Пойнт България”, които ще ви помогнат не само да се сдобиете със собствен франчайз, но и ще са с вас от началото до приключването на сделката.

Хубавото на франчайз бизнес моделът е, че вие ще ползвате вече утвърденото име на франчайзодателя ( фирмата – майка ), ноу - хау и изградената система за работа и това ще ви спести много пари и усилия. Ще започнете да продавате стоките си с вече утвърден бранд, а това никак не е малко за стартиращ бизнес, нали?

Разбира се, както при всяко нещо и при франчайз модела има някой негативи, които са, че трябва да плащате определени такси към франчайзодателя, и да използвате неговото лого, система на работа, униформи и други.

При този бизнес модел нямате пълен контрол над бизнеса, тъй като трябва да следвате правилата и системата на работа на франчайзодателя, но какво е едно такова неудобство пред възможността да се настаните веднага на пазара и да печелите от това?

Ако мечтаете за собствен бизнес, помислете си дали покупката на франчайз не е подходящото решение за вас.

Investpoint.bg