Как да изберем правилните цветове за уебсайт

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

фирма за сео
4

Когато си мислите за това как да се създадете уеб сайт, който привлича посетители и ги кара да се връщат отново на страниците, трябва да планирате цветовата палитра.

Вярвате или не, цветът, който изберете за вашия уеб сайт може да има най-много влияние над вашето съдържание. Принципите на използване на цветове, които привличат посетители се свеждат до няколко правила и те са:

Изберете цветове, които се синхронизират с фона, който сте избрали. Това ще бъде важно за леки шрифтове с тъмен фон или тъмни шрифтове с леки среди, които имат достатъчно контраст, за да се чете по-лесно текста.

Цветовете, които сте избрали, ще вдъхновят емоция в аудиторията и ще искате да се уверите, че тази емоция съответства на съобщението, което предавате.

Използвайте не повече от три цвята. Ако отидете в някой успешен уеб сайт, ще откриете, че най-успешните винаги избират три цвята в своята палитра. Те обикновено са най-разпознаваеми като цветове и се забелязват в тяхното лого. Използвани правилно, цветове могат да бъдат мощен брандинг инструмент и хората ще мислят за марката, дори когато виждат цветовете, които избирате другаде.

Знаете ли, че...

Червеният цвят може да генерира енергия, страст и вълнение или създаде усещане за власт ... но също така означава, гняв, агресия и опасност.

Синият цвят, предполага, духовност, свобода, търпение и спокойствие, а също може да означава, студенина, тъга или депресия.

Жълт цвят обикновено е щастлив цвят, пълен с яркост, оптимизъм, щастие и радост. Той има малко негативни конотации.

Зелен цвят се възприема като естествен и положителен цвят, който предполага изобилие и просперитет, но също може да намеква за отрова или гниене.

Оранжевият цвят е приветлив и топъл. Той е сред най-отзивчивите в спектъра. Той е и единственият цвят, който провокира и усещане за апетит.

Виолетов цвят - предполага мъдрост, възраст и мярка за изтънченост.

Черно и бяло са липсата на цвят и всички цветове наведнъж съответно.

Сиво - често се счита за неутрално и скучно, но предполага, зрялост и сигурност.

Розово е класифициран като женствен цвят, но още по-бледо розов остава едва забележим.

Без значение каква е целта на вашия сайт, изборът на цвят може да има голямо влияние върху осъществяване на това, което искате да притежава вашия сайт. С избора на цветова палитра в уеб дизайна, вие изпращате послание. Бъдете сигурни, че съобщението е точно това, което възнамерявате да изпратите. За по-добра представа за това как да се създадат винкинг сайтове с големи цветни схеми, потърсете специалист по уеб дизайн.