Как да изберете издръжливи растения

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

почистване на двор
5

Създаването на атмосфера на уют и хармония във всяка стая, можете да бъде насочено към избора на саксийни цветя. Ако имате проблеми с грижите за тях, изберете за вашия дом най-непретенциозни растения. Те са идеални за офиса, защото в грижа за цветя винаги място има работния процес. Въпреки това, избора на цветове, не се разчита на факти и особени грижи. Всички растения се нуждаят от редовно поливане, подрязване, торене, разсаждане, такива действия са необходими за здравето и красотата на цветята. Започнете с косене на трева.

За начинаещи цветари:

Ако току-що сте решили да започнете с отглеждане на цветя, по-добре е да се избере най-лесно отглеждани стайни растения. Трябва да разберат, че тяхната простота, невинаги е еднозначна. Някои от тях изискват добра светлина, а други, напротив, сянка, някои влага или сух климат.

Ето и три от тях, за които да се научите как да отглеждате:

Сансевиера – тя е сред най-непретенциозен стайни растения за дома и офиса. Идеално за хора, които тепърва започват да се занимават с отглеждане на цветя. Това уникална цвете не се страхува от слънчева светлина или прекалено сух въздух. Не се плаши и от прекомерна влага или дори ниска температура. Освен че е лесно да се грижите за Сансевиера, тя ще защитава дома от токсични вещества, които произвеждат синтетични довършителни материали.  Пресаждането й трябва да бъде рядко и то когато се появят корени. Сансевиерата обикновено не цъфти, но градинари я поставят под директна слънчева светлина и наблюдават цъфтежа й. Не забравяйте, че без значение колко е непретенциозна Сансевиерата, продължително излагане на студ може да предизвика смъртта й.

Хлорофитум - за първи опит тя е идеалното растение. Произхожда от голямото семейство на Chlorophytum. Обича да е на слънце, но се чувства добре в сянка. Расте във всяка почва и ще остане вечно зелена, независимо от мястото отредено за саксията й - на хладилник, в кабинет, на перваза на прозореца.

Кактуси – те са може би най-устойчивите стайни растения, които могат да издържат както на топлина, така и на студ. Те могат да растат в почвата, без торове, да издържат дълго време, без да ги поливате или излагате на светлина. При тези условия, те няма да увеличат размера си, но и ще останат завинаги зелени. Преовлажняване - най-честата грешка на начинаещите градинари, но с течение на времето ще се научите как да напоявате кактуса. Преовлажняването може да доведе до кореново гниене и да се спре този процес е невъзможно. Почистване на дворове може също да ви е от полза.