Видове мивки: всичко, което трябва да знаете, за да изберете идеалната!

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

 Има цяла вселена от видове мивки и може да бъде непосилно да изберете една опция сред многото на пазара. За да знаете много добре кой тип мивка е идеалната за вашата баня, прочетете внимателно следващите редове.
0

 Има цяла вселена от видове мивки и може да бъде непосилно да изберете една опция сред многото на пазара. За да знаете много добре кой тип мивка е идеалната за вашата баня, прочетете внимателно следващите редове. 

Видове мивки според вида на банята

 Пространството е един от първите аспекти, за които мислите, когато проектирате баня. Обикновено правилото е, че при по-малко пространство трябва да изберете прости видове мивки, но това не е съвсем вярно. 

Поради тази причина, освен да вземете предвид пространството, се препоръчва да помислите и за броя на хората, които ще използват банята. 

 1 .Главни бани: Тъй като пространството обикновено не е проблем, двойните мивки са чудесен вариант, особено ако търсите повече място за съхранение на чекмеджета. Други видове мивки, които можете да монтирате са конзолни или мивки за вграждане.

2. Бани за гости: за този тип бани предлагаме мивки на пиедестал, тъй като пестят място и се почистват лесно. Можете също така да включите окачени мивки, които придават по-модерна естетика.

3. Външни бани: споменахме пространството, но друг основен фактор са материалите на мивката. Като предложение има такива от камък или цимент, които са много устойчиви на влага и температурни промени.

Видове мивки според монтажа им

 Ако има нещо, на което трябва да обърнете голямо внимание, за да създадете комфортна среда, това е типът монтаж, който мивката изисква. И това е, че не всички видове мивки за баня ще могат да се приспособят към нуждите.

Трябва да се вземат предвид фактори като осветление, вентилация, видове тръби, лекота на почистване, наред с други аспекти.

 Видове мивки без мебели

 Видовете мивки с класически дизайн попадат в тази категория, тези, които са лесни за инсталиране, тъй като са проектирани да пасват на тръби, които вървят с дренаж към стените или пода и чиято цел е да спестят място. Запознайте се с тях!

1.Конзолни мивки: те бързо стават популярни през 20-те и 30-те години, тъй като имат опростен и изключително функционален дизайн. В допълнение, те са известни с това, че имат два опорни крака от метал или керамика, поради което се използват за винтидж или ретро промишлени дизайни. 

2.Мивки на пиедестал: Те са по-модерна и разширена версия на конзолната мивка, тъй като се нуждаят само от един опорен крак и се използват главно, когато сифонът отива към пода. Най-доброто, ако искате класически интериорен стил !

3.Окачени (или монтирани на стена) мивки: станаха популярни като един от видовете мивки за малки бани , тъй като спестяват много място, като не се нуждаят от опора, тъй като оттичането е към стената. Възможно е да ги намерите за единична или двойна употреба, както и с различни дизайни във формата. Плюс за модерен луксозен стил!

Видове мивки с мебели

 В случая на тази категория, видовете мивки се разпознават по наличието на някои мебели като основа, но това не е всичко. Сред разликите му с другата категория е разположението на мивката и вида на монтажа.  

1.Мивка за плот : Това е един от класическите дизайни, при които мивката е разположена върху мебелите или плота. Това прави много по-лесно инсталирането и смяната на части. 

2.Мивка под плот: За разлика от други видове мивки , този тип се намира малко под плота, което му придава по-голямо усещане за дълбочина. В допълнение, те могат да бъдат много практични, ако е необходимо да се спести място.

3.Вградена мивка: това е един от най-известните видове мивки, тъй като създават визуално усещане за еднаквост, тъй като мивката е вътре в мебелите. Монтажът обаче обикновено е по-сложен, тъй като трябва да се вземе предвид общото пространство на частта и фугите, за да се избегнат течове.