Усмихни се красиво

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

Усмихни се красиво
5

Проучванията показват, че правилната и красива усмивка помага на хората да бъдат не само по-успешни, но и възприемани от останалите като по-привлекателни. Широката, сияйна усмивка освен това повишава самочувствието и предоставя много повече възможности за кариерно и личностно развитие.

За съжаление, една немалка част от хората прехвърлили тийнейджърската възраст смятат, че вече няма какво да направят, за да коригират неправилно подредените си зъби или неправилната захапка. И продължават да се срамуват от усмивката си и да се притесняват всеки път, когато разговарят с колеги, близки и приятели.

Ако и вие сте от тази част от хората и ви се иска да промените това, с радост ви споделяме, че не е нужно да продължавате да криете усмивката си. Трябва просто да се обърнете към специалист ортодонт като д-р Бадов, който да ви помогне да се усмихвате широко и без срам.

Как ортодонтите могат да ви подарят красива усмивка?

Като за начало, трябва да спрете да се съжалявате или да упреквате родителите си, че не са взели мерки да се погрижат за зъбите ви, докато сте били малки и е било по-лесно да бъдат извършени подобни корекции. Станалото - станало. Сега сте възрастни и само от вас и от силното ви желание зависи дали ще имате красива усмивка, с която да се гордеете или ще продължавате да се срамувате от нея.

Щом вземете решение, че искате нещата да се променят, трябва да откриете подходящ ортодонт, с който да се консултирате и който да поеме лечението ви. 
По време на консултацията ортодонтът ще извърши прецизен преглед на състоянието на зъбите ви и ще предложи подходящ метод за лечение и корекция. 
Обикновено (ако не се налага хирургическа намеса) специалистите препоръчват поставяне на брекети за възрастни, затова и вашият ортодонт ще ви предложи да направите своя избор на ортодонтски апарат.
След като изберете вида брекети, ортодонти като д-р Бадов ще ви ги поставят и ще проследят целия процес на корекцията на зъбите.
След приключване на лечението ще свалят апаратите, а вие ще имате красивата и сияйна усмивка, за която винаги сте си мечтали.

Видове брекети, подходящи за възрастни

 

Обикновено, щом се стигне до поставяне на брекети, голяма част от хората си представят грозните шини, които преди години масово се поставяха на малките деца.
Е, времето на тежките, грозни и неудобни шини отдавна е отминало, затова не бива да се притеснявате, а просто да разгледате основните видове брекети и да се спрете на един от тях.
Апаратите за корекция, които вашият ортодонт ще ви предложи са няколко: 

Метални
Металните брекети са най-евтини, но и най-ефективни. Ако се спрете на този вид, ортодонтът ще закрепи на външната страна на зъбите ви метални пластини, които са захванати с тънка, метална тел. Този вид ортодонтски апарати не могат да се свалят и трябва да ги носите непрекъснато по самия край на лечението.

 Керамични
Като цена керамичните апарати за корекция са малко по-скъпи, но са по-незабележими в сравнение с металните. Този вид коригиращи апарати представляват бели, цветни или напълно безцветни керамични пластини, които са свързани помежду си с тънка тел и са закрепени неподвижно върху външната страна на зъбите. Ако искате нашето мнение, керамичните апарати са доста добър избор за брекети за възрастни.

Сапфирени
Сапфирените брекети не се различават от металните и керамичните като конструкция и начин на закрепване. Разлика е, че вместо метални или керамични пластини, при този вид брекети се използват кристални пластини. 

 Лингвални
Лингвалните ортодонтски апарати за корекция на зъбите се вид метални брекети, които обаче се закрепват от вътрешната страна на зъбите. Те са незабележими, не се свалят и са доста предпочитани от възрастните пациенти, които не искат апаратите да се виждат.

 Invisalign
Invisalign вид брекети е възможно най-доброто, на което можете да се спрете. Този вид коригиращи апарати приличат на протекторите за зъби. Изработват се индивидуално, напълно безцветни са и могат да се свалят и слагат.