Кратък наръчник при избор на тример за трева

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

тример с остриета обработва морава
5

Поддръжката на зелените площи изисква всеотдайност и качествено оборудване. В следващите редове ще ви разкажем за тримера за трева и основните фактори при покупката му.  Тази лесна и удобна за използване градинска машина изисква внимателно предварително проучване. Затова се наехме да съставим кратко ръководство при избор на тример за трева Koledzhikov. То ще ви бъде от полза и ще бъдете уверени, че купувате модел според собствените си очаквания и нужди. Грамотно подбраният тример за трева е от голямо значение. Той не само ще ви осигури красиво дворно пространство, но и ще ви спести доста усилия и време. 

Събрахме всички най-често срещани въпроси в това ръководство за тримери за трева. Ако ви предстои да обогатите инвентара си от градински машини, имайте го предвид. 

Моторен тример за трева или моторна коса?

За да разберете по-добре разликата между моторен тример за трева и моторна коса, трябва да отделите внимание на няколко характеристики - предназначение, мощност и производителност, тегло и наличие на допълнителни приставки. Тримерът за трева е градински инструмент, с който може да подрязвате трева и дребни храсти. Той е идеален за употреба по неравен и наклонен терен, край стени, бордюри, огради и т.н. Моторната коса на свой ред е предпочитана за премахване на гъста и храстовидна растителност. Тя е подходяща за обработка на големи площи, но не е толкова прецизна като тримера. 

Двете машини се различават и по режещите си елементи. При моторната коса имаме ножове-дискове или корда, докато тримерите за трева най-често са с корда. 

Като конструкция също има разлики. За моторната коса са характерни дръжките тип велосипед. При тримерите ръкохватката е от затворен тип. 

Тримерът улеснява градинските задачи

Тримерът е градински инструмент, с който с лекота ще оформяте поляната. Той е удобен за използване и има неголямо тегло. В зависимост от характеристиките си и производителя на пазара може да избирате сред богато разнообразие от модели в широк ценови диапазон. 

Тример за трева може да използвате за обработка на от обрасла трева около цветни лехи до почистване на цели площи от избуяли храсти. Тъй като е сравнително лек, у вас няма да се натрупа бързо умора, каквато добре познават всички, които са използвали обикновена ножица за трева. Той се управлява лесно, може да контролирате изцяло работния процес и да следвате свой ритъм на работа.

градинар използва моторна коса за моравата

Как работи?

Тримерът за трева работи с кордова или ножова глава. Те се въртят с изключително висока скорост и така лесно подрязвате тревата и излишната дребна растителност. В зависимост от обема на работа е необходимо да подменяте периодично режещия елемент. Това става ръчно и процедурата не изисква специални познания. В магазин Коледжиков предлагаме богата гама аксесоари, с помощта на които няма да прекъсвате работния процес. 

Съвременният пазар на тримери за трева впечатлява с разнообразие от модели. Добре е да се поинтересувате от основни характеристики като:

  • Дължината на вала
  • Тип режеща глава
  • Захранване 
  • Тип ръкохватки
  • Включени аксесоари
  • Обем на двигателя
  • Диаметър на косене с корда
  • Диаметър на косене с нож
  • Диаметър на кордата
  • Антивибрационна система
  • Подкачваща помпа
  • Ниво на шум
  • Вибрации
  • Приложение и др.

За да се ориентирате по-добре сред характеристиките на моделите и да спестите време, препоръчваме да се консултирате с опитен търговец. По този начин ще сте сигурни, че ще купите тример, който отговаря на потребностите ви. Така например, ако имате нужда от малък тример за неголям обем работа, може да се спрете на бюджетен модел. По-големият обем работа и сложността на терена изискват по-мощни тримери, с по-издръжлива конструкция и модерни системи за управление и защита на оператора. 

И така, кой тример е подходящ за вас?

До известна степен отговорът на този въпрос зависи от вашите лични предпочитания като бюджет, марка и характеристики. В специализираните магазини за градинска техника ще откриете богата гама моторни тримери за трева в широк ценови диапазон.

Източник: https://www.koledzhikov.bg/