Завършване на топлоизолация

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Декоративна облицовка за топлоизолация
5

След полагането на топлоизолация следва да се направи армираща шпакловка. Над нея следва да положите някакво финишно покритие. Какво да е то? Вариантите са няколко. Например можете да изберете мазилка за топлоизолация. Друг много добър избор е някаква керамична облицовка. Но в тази публикация ще акцентираме над един трети вариант, а именно декоративните облицовки.

Какво представляват те:

Това са малоформатни плочки, които са свързани органично. Външният им вид може да наподобява на малки тухлички и така да се създаде оптическата илюзия, за стена изградена от тухли или зидария. Разбира се, тези декоративни облицовки могат да имат различен външен вид. На пръв поглед между тях и една мазилка (например) няма нищо общо. Дебелината на тези декоративни облицовки е 5 мм.

Как се лепят?

Както вече стана ясно по-горе, задължително е да шпакловате топлоизолацията. След това трябва да се снабдите с лепило, което да можете да използвате за лепенето на декоративните облицовки. Специалистите препоръчват да използвате продукт, който е органично свързан. Не забравяйте да грундирате шпакловката! След това нанесете лепилото по цялата ѝ повърхност. За целта ще се нуждаете от назъбена шпакла. Всяка малоформатна плочка следва да бъде притисната към все още прясното лепило. След това трябва да се погрижите за фугите между тях. С помощта на плоска четка можете да ги загладите. Алтернативен вариант е запълването им на едно ниво с повърхността.

А ако все пак не искаме да се спрем на този вариант?

Тогава съвсем спокойно можете да използвате мазилки за топлоизолация или керамични облицовки. Казано другояче - имате възможност да избирате!