Как да изберем най-подходящите безжични тонколони

Популярни

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

черна кухненска мивка и светъл плот

 Какво е важно да знаете преди да купите кухненска мивка?

Ремонтът или освежаването на кухнята често са свързани и с подмяната на кухненската мивка.

Усмихни се красиво

Усмихни се красиво

Проучванията показват, че правилната и красива усмивка помага на хората да бъдат не само по-...

бормашина

Ръководство за начинаещи за използване на бормашина

Бормашината може да ви изглежда като един от онези инструменти, които се използват само от...

4.3

Подмяната на вашите жични говорители с нови безжични тонколони е много добро решение, ако пристъпите към него. Със сигурност има предимства, които ще получите от безжичните устройства, а това ще увеличи вашата любов към музиката и домашното забавление още повече. Когато пазарувате за безжични озвучителни тела, трябва да вземете само най-добрите, така че те да направят системата ви за домашно кино по-впчечатляваща. Качествените говорители ще работят по-дълго и така ще си възвърнете бързо сумата пари, която сте вложили в тях.

 

Преди да започнете пазаруването за безжични тонколони, трябва да решите първо дали вие ще закупите допълнителни високоговорители към вече наличните, или ще се насочите към цялостна интегрирана аудио система, която се състои не само от озвучителни тела, но и от майка-приемник. За да разберете кое е по-доброто решение за вас, трябва да проучите първо наличните оферти на пазара за тези две възможности. Освен това трябва да знаете, че тези безжични говорители всъщност не са напълно свободни от кабели. Все още има някои съпътстващи ги проводници, защото колоните са устройства, които се нуждаят от източник на енергия.

 

Кабелите, които вървят с безжичните тонколони, се използват за осигуряване на захранването на тези говорители. Такова им е устройството. Има два възможни източника на енергия за тези озвучителни тела. При първия те получават захранване от вграден усилвател, който може да бъде включен към контакта за получаването на необходимата мощност. От друга страна съществува и вторият вариант, при който колоните получават енергия от външен усилвател. Но, за да получите такава мощност, трябва да използвате задължително кабели. При разглежданите безжични говорители проводниците липсват и това води до един проблем по-малко за решаване за вас.

 

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид при пазаруване за тонколони, е дали искате да използвате само безжични аудио говорители, или ще работите и с други жични озвучителни тела. Това е важен фактор, който трябва да съобразите със системата за домашно кино, която притежавате. Плановете, които имате за цялостното решение, ще определят окончателната ви насока на действие в този аспект. Във всеки случай вие имате широка палитра от възможности за комбинация. Можете да използвате жични говорители за центъра и предните тонколони и да заложите на безжични за задните тела.

 

Когато употребявате и жични, и безжични високоговорители, ще бъдете по-ефективни в използването на ресурсите, които имате за домашно кино. Въпреки това, не можете да очаквате да постигнете красива гледка, когато се съсредоточите в много на брой озвучителни тела с кабели. Когато комбинирате различни типове тонколони, трябва да търсите сходни външни белези между тях. Така помещението ще изглежда по-хомогенно и няма да има големи разлики в дизайна.

 

Най-важното решение, което трябва да направите обаче, е на какви мощности и цени ще заложите за аудиото. И когато закупите вече моделите е добре да ги свържете правилно с майката, за да няма технически проблеми в последствие. С помощта на една интегрирана система би трябвало да сте възможно най-ефективни и резултатът да ви излезе сравнително евтино. В крайна сметка важното е да постигнете кристален звук, който да ви забавлява и да ви помага да релаксирате след дългия работен ден.