Какво озвучаване ще ми трябва за моето събитие или парти?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

Няма съмнение, че звукът е ключов елемент в нашите събития. Разликата между чист и изкривен звук може да бъде ключова, когато присъстващите оценяват нашето събитие като отлично или посредствено.

Тази реалност често ни кара да си зададем един и същ въпрос: Какъв тип техника за озвучаване е най-подходяща за моето събитие?

Значението на звука в събитията

Звукът има голямо влияние върху нашия мозък и върху начина, по който възприемаме външните стимули, като е в състояние да промени радикално начина, по който оценяваме и чувстваме всичко в този момент.

Именно поради големия потенциал на качествения звук трябва да го използваме като средство за създаване на хармонична и подходяща среда, която генерира усещания и привлича вниманието на всички гости.

Ето защо трябва да сме максимално информирани при избора на озвучителна техника, която ще използваме за провеждане на нашето събитие, така че избраният вариант да покрие всички нужди на събитието.

Как да избера идеалният тип високоговорители?

Преди това трябва да определим възможно най-точно характеристиките на събитието, което ще се проведе, което можем да постигнем, като отговорим на тези прости въпроси:

- Колко голямо е мястото за събитието? В зависимост от размера на помещението, в което ще се проведе събитието, ще трябва да изберем по-големи и по-мощни високоговорители или напротив, по-малки и по-малко мощни. Като общо правило събитията в малки зали няма да се нуждаят от много мощност, докато големите събития на открито ще изискват по-мощни високоговорители.

- Какво е разпределението и какви елементи има мястото, където ще се проведе събитието? Това е от съществено значение. Възможно е да има естествени бариери пред звука или елементи, които променят преценката ви, така че бъдете много ясни относно елементите, които ще присъстват и техния възможен ефект върху качеството на звука.

- Къде трябва да поставя различните високоговорители? По подобен начин на елементите на стаята ще трябва да решим къде ще поставим различните звукови устройства, като винаги ги търсим, за да ни осигурят възможно най-високото качество на звука и да се уверим че звукът се чува от всички точки на помещението. По същия начин, окабеляването на всички звукови елементи трябва да се вземе предвид при монтажа им, за да се избегне появата на технически или логистични проблеми.

- Къде ще бъдат разположени масата, и озвучителят? За гладкото протичане на събитието присъствието на професионален техник е жизненоважно, както и разположението на масата за управление на звука. Това място трябва да бъде голямо пространство, което позволява на техника да работи удобно и да оценява качеството на аудиото по всяко време, така че да може да прави модификациите и настройките, които смята за подходящи.

Фигурата на звуковия техник е много важна, тъй като той ще може да реши всеки възникнал проблем на място, винаги търсейки най-доброто в рамките на възможностите на всяка ситуация.

Какво да правя ако моето парти се провежда в затворена зала?

Ако вашето събитие се провежда на закрито, независимо дали за конференции или срещи, качеството и яснотата на звука трябва да имат предимство пред другите качества. За да постигнем това, ще трябва да използваме добри микрофони заедно с високоговорители, които излъчват звука към публиката.

Ако бъде на открито какво да правя?

Ако вашето събитие ще се проведе на открито, ще трябва да вземем предвид, че звукът може да претърпи промени в качеството поради различни фактори като вятър или шум извън събитието. Поради тази причина се нуждаем от много мощни високоговорители, които могат да компенсират тези възможни недостатъци.

При този тип събитие се препоръчва източникът на звук да се постави пред елемент, който действа като преграда или стена, тъй като по този начин той ще се сблъска с този елемент и ще се концентрира в междинното пространство между преградата и нейния източник. Ако искате да подобрите качеството, препоръчително е да затворите сцената с покрив и странични стени, които подобряват излъчването, за да го концентрирате възможно най-добре. По същия начин се препоръчва да се разпространява сред публиката в полукръгла или U-образна форма.