Какво прави термостатичният смесител?

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Кухня с инсталиран термостатен смесител
5

Ако обмисляте да закупите термостатичен смесител за банята си, трябва да знаете как работи той. Неговия механизъм смесва топлата и студената вода от водоснабдителната система и предотвратява опарването. Той е по-евтин и по-безопасен от традиционния душ. Въпреки това, е добре да се консултирате със специалист, преди да закупите този продукт. Трябва да сте сигурни, че термостатичният смесител ще пасне на вашето водно налягане и водопроводна система.

Термостатен смесител комбинира топлата и студената вода от водоснабдителната система и регулира температурата, за да ви осигури комфортен душ. Той също така предотвратява резките промени в температурата, които могат да доведат до опарване. Освен това термостатичните вентили осигуряват допълнителна безопасност, като гарантират, че външната повърхност на душа не се нагрява прекалено много.

Тези вентили се монтират в повечето системи за топла вода. Помагат да се контролира температурата на водата и гарантират, че никога няма да свърши топлата вода. Освен това са лесни за инсталиране, като изискват само няколко часа работа.

Предотвратява опарване

Термостатичните смесителни вентили (ТСВ) в мивките и душовете в банята предотвратяват опарването, което е особено опасно за децата. Този тип вентили се монтират напречно на тръбите за топла и студена вода, като настройват горещия кран на фиксирана температура. Така се предотвратява внезапното повишаване на температурата на водата, което може да доведе до опарване и дори до изгаряния.

Термостатните смесители от серията MVB са предназначени за регулиране на температурата на топлата и студената вода. Те могат да се монтират в един арматурен уред или на няколко места и отговарят на стандартите ASSE 1017 за термостатични смесителни вентили с висок дебит. Те обаче не осигуряват защита от изгаряне и не трябва да се използват в приложения, в които се изисква отделно устройство по ASSE 1070.

По-евтино е от смесителните батерии

Термостатичните смесители обикновено са по-скъпи от смесителните, но обикновено са по-ефективни и по-дълготрайни. Освен това те се предлагат с удобно двупосочно дистанционно управление, което позволява на потребителя ръчно да регулира температурата и дебита. Термостатичните смесители са най-препоръчителни за бани с подходящо налягане на водата.

Когато избирате смесители за баня, е важно да вземете предвид естетическите си очаквания. Средната цена на смесител зависи от няколко фактора, като например мястото, където живеете, вида на водоснабдяването и сложността на работата.

Тя е по-безопасна алтернатива на традиционните душове

Термостатичните душове са чудесен избор, ако искате да избегнете риска от опарване. Този тип душ-вентили регулират температурата на водата в душа до предварително зададено ниво и ще се изключат, когато захранването свърши. Те също така могат да реагират бързо на промени в подаването на вода, като предотвратяват опарване. Този тип вентили са подходящи и за домакинства с деца.

Тези душове се свързват към съществуващата водопроводна система. Въпреки това, ако в дома ви има други точки за подаване на вода, това може да повлияе на температурата на душа. Поради тази причина е важно да се уверите, че смесителният душ е независим от други точки на водоснабдяване. Това ще попречи на внезапните промени в температурата да повлияят на температурата на душа.