Как да подобрим представата за себе си и тялото си

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Момиче с тениска с щампа
5

Разработването на силен образ на тялото може да бъде трудна задача, особено ако сте в процес на отслабване. За щастие има някои неща, които можете да направите, за да подобрите представата си за себе си.

Обгради се с позитивни хора

Положителната представа за себе си е важна за вашия успех в живота. Заобикалянето с позитивни хора може да направи чудеса за вашето самочувствие. Те също могат да ви научат на любов към себе си и на свой ред да ви помогнат да обичате себе си. Ако имате затруднения с изображението на тялото, опитайте се да се съсредоточите върху други черти, а не върху външния си вид.

Добра идея е да се обградите с хора. Това ще ви даде по-балансирана гледна точка за живота и ще ви помогне да видите как другите гледат на вас. Участието в благотворителна организация или създаването на книжен клуб са добри идеи. Може също да получите вдъхновение за собствения си живот.

Въпреки че това не е най-важната задача от всички, трябва да се опитате да бъдете възможно най-позитивни. Това може да означава да ограничите времето си в социалните медии и вместо това да се съсредоточите върху други дейности. Например, трябва да се опитате да правите поне 30 минути упражнения на ден. Това ще подобри настроението ви и ще повиши нивата на ендорфин.

Упражнения

Независимо дали сте в добра форма или с наднормено тегло, упражненията са един от най-добрите начини да подобрите вида си за себе си и за тялото. Редовните упражнения ще ви помогнат да отслабнете, да повишите мускулния тонус и да намалите риска от хронични заболявания. Освен това ще ви дадат повече енергия и повишат самочувствието ви.

Изследователи от Университета на Британска Колумбия анализират ефекта от физическата активност върху образа на тялото. Те измерват нивата на стрес на доброволците, колко им харесват упражненията и техните навици за упражнения. Те откриват, че жените, които редовно спортуват, имат по-добър образ на тялото.

Жените, които спортуват, показват подобрена физическа самоефективност, по-добра телесна мазнина и по-добра сила. Те, също така, се чувстват по-слаби от тези, които не са спортували.

Авторите на изследването не са определили колко дълго ще продължи положителният ефект. 

Откриване на вашите емоции и чувства

Идентифицирането на вашите емоции и чувства е важна стъпка в подобряването на представата ви за себе си. Може също така да ви помогне да идентифицирате емоциите у другите. Тази информация може да бъде полезна и за изграждането на здрави взаимоотношения. Един добър начин да предадете свое послание, е например, ако си направите лична тениска с надпис. Различни видове тениски с щампи и надписи са много подходящи, за да може другите хора да разберат правилно посланията, които искате да оставите на света. 

Емоционалното състояние е съвкупност от когнитивни, физически и соматични преживявания. Чувствата възникват вътре в тялото и са съзнателно преживяване. Те предлагат обратна връзка за вътрешната и външната среда. Те са важен инструмент за изграждане на взаимоотношения.

Чувствата идват в различни форми, размери и цветове. Те могат да бъдат интензивни, с продължителност часове или дни. Те често са придружени от физически усещания като тежест, напрежение, топлина, натиск, светлина и гладкост.

Един от начините да обработите чувствата е да размишлявате върху тях. Важно е да оставите чувствата да дойдат. Ако са твърде силни, могат временно да бъдат потиснати.

Избягване на хранителни разстройства

Развитието на по-здравословна връзка с храната е важно, за да се избегнат хранителни разстройства. Рецидивът обаче е реален риск и ще трябва да предприемете стъпки, за да сте сигурни, че няма да станете жертва на капаните на неправилното хранене.

Най-важното нещо, което трябва да знаете за хранителните разстройства е, че те са сериозни здравословни състояния. Известно е, че те са свързани с депресия и тревожност. Още повече - могат да засегнат храносмилателната система и да доведат до други сериозни усложнения. За щастие, хранителните разстройства могат да бъдат лекувани и обърнати. Ако се борите с някое от тези разстройства, обърнете се към семейството и приятелите си за подкрепа. Една положителна система за подкрепа може да осигури мотивацията, от която се нуждаете, за да върнете живота си обратно.

Също така е важно да знаете, че най-добрият начин да предотвратите появата на хранително разстройство е да предотвратите появата му на първо място. В този случай може да помислите за избягване на храни и напитки, които изтощават енергията ви и избягване на хора, които карат нарушеното хранително поведение да изглежда привлекателно.