Как да подобрим представата за себе си и тялото си

Популярни

Чаша Старбъкс кафе

Страхотни рецепти за Starbucks кафе у дома

Независимо дали сте любители на кафето или не, не може да се отрече, че Starbucks е една от най-...

Поддържан автомобил БМВ

Поддържане на автомобила - наръчник за всеки шофьор

Поддръжката на автомобила може и да не е най-вълнуващото нещо, за което да мислите, но тя е от...

Начини да направите дома си по-енергийно ефективен

Независимо дали планирате да се преместите или в момента живеете в нов дом, има няколко начина...

Момиче с тениска с щампа

Как да подобрим представата за себе си и тялото си

Разработването на силен образ на тялото може да бъде трудна задача, особено ако сте в процес на...

Момиче с тениска с щампа
5

Разработването на силен образ на тялото може да бъде трудна задача, особено ако сте в процес на отслабване. За щастие има някои неща, които можете да направите, за да подобрите представата си за себе си.

Обгради се с позитивни хора

Положителната представа за себе си е важна за вашия успех в живота. Заобикалянето с позитивни хора може да направи чудеса за вашето самочувствие. Те също могат да ви научат на любов към себе си и на свой ред да ви помогнат да обичате себе си. Ако имате затруднения с изображението на тялото, опитайте се да се съсредоточите върху други черти, а не върху външния си вид.

Добра идея е да се обградите с хора. Това ще ви даде по-балансирана гледна точка за живота и ще ви помогне да видите как другите гледат на вас. Участието в благотворителна организация или създаването на книжен клуб са добри идеи. Може също да получите вдъхновение за собствения си живот.

Въпреки че това не е най-важната задача от всички, трябва да се опитате да бъдете възможно най-позитивни. Това може да означава да ограничите времето си в социалните медии и вместо това да се съсредоточите върху други дейности. Например, трябва да се опитате да правите поне 30 минути упражнения на ден. Това ще подобри настроението ви и ще повиши нивата на ендорфин.

Упражнения

Независимо дали сте в добра форма или с наднормено тегло, упражненията са един от най-добрите начини да подобрите вида си за себе си и за тялото. Редовните упражнения ще ви помогнат да отслабнете, да повишите мускулния тонус и да намалите риска от хронични заболявания. Освен това ще ви дадат повече енергия и повишат самочувствието ви.

Изследователи от Университета на Британска Колумбия анализират ефекта от физическата активност върху образа на тялото. Те измерват нивата на стрес на доброволците, колко им харесват упражненията и техните навици за упражнения. Те откриват, че жените, които редовно спортуват, имат по-добър образ на тялото.

Жените, които спортуват, показват подобрена физическа самоефективност, по-добра телесна мазнина и по-добра сила. Те, също така, се чувстват по-слаби от тези, които не са спортували.

Авторите на изследването не са определили колко дълго ще продължи положителният ефект. 

Откриване на вашите емоции и чувства

Идентифицирането на вашите емоции и чувства е важна стъпка в подобряването на представата ви за себе си. Може също така да ви помогне да идентифицирате емоциите у другите. Тази информация може да бъде полезна и за изграждането на здрави взаимоотношения. Един добър начин да предадете свое послание, е например, ако си направите лична тениска с надпис. Различни видове тениски с щампи и надписи са много подходящи, за да може другите хора да разберат правилно посланията, които искате да оставите на света. 

Емоционалното състояние е съвкупност от когнитивни, физически и соматични преживявания. Чувствата възникват вътре в тялото и са съзнателно преживяване. Те предлагат обратна връзка за вътрешната и външната среда. Те са важен инструмент за изграждане на взаимоотношения.

Чувствата идват в различни форми, размери и цветове. Те могат да бъдат интензивни, с продължителност часове или дни. Те често са придружени от физически усещания като тежест, напрежение, топлина, натиск, светлина и гладкост.

Един от начините да обработите чувствата е да размишлявате върху тях. Важно е да оставите чувствата да дойдат. Ако са твърде силни, могат временно да бъдат потиснати.

Избягване на хранителни разстройства

Развитието на по-здравословна връзка с храната е важно, за да се избегнат хранителни разстройства. Рецидивът обаче е реален риск и ще трябва да предприемете стъпки, за да сте сигурни, че няма да станете жертва на капаните на неправилното хранене.

Най-важното нещо, което трябва да знаете за хранителните разстройства е, че те са сериозни здравословни състояния. Известно е, че те са свързани с депресия и тревожност. Още повече - могат да засегнат храносмилателната система и да доведат до други сериозни усложнения. За щастие, хранителните разстройства могат да бъдат лекувани и обърнати. Ако се борите с някое от тези разстройства, обърнете се към семейството и приятелите си за подкрепа. Една положителна система за подкрепа може да осигури мотивацията, от която се нуждаете, за да върнете живота си обратно.

Също така е важно да знаете, че най-добрият начин да предотвратите появата на хранително разстройство е да предотвратите появата му на първо място. В този случай може да помислите за избягване на храни и напитки, които изтощават енергията ви и избягване на хора, които карат нарушеното хранително поведение да изглежда привлекателно.