Как закупихме табло АВР

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

табло АВР
2.9

Нашият нов жилищен блок беше скоро завършен и предаден на собствениците на апартаменти. Към кооперацията имаше изградена детска площадка, тавански помещения, мазета, гаражи.Особено важно бе главното електрическото табло, към което бяха свързани всички абонати в нашия вход. След консултации с техниците, живущите във втори вход решихме да закупим и монтираме табло АВР. Осведомихме се, че това е повече от наложително с оглед избягване на евентуални аварии в електропреносната мрежа.От това разбира се, всички бяхме заинтересовани. Проблемът беше, че на пазара имаше най-различни модели табло АВР и трябваше да направим внимателен и прецизен избор на най-подходящия.

Няколко души, излъчени от общото събрание на входа, бяхме упълномощени да изберем и закупим такова табло. Отидохме в специализиран магазин, за да огледаме и да се запознаем с различните модели на такива табла. Консултантът беше достатъчно любезен и ни отдели доста време за да направим правилния си избор. Той се спря на табло АВР GTEC , което беше в приятна сива кутия, изчистен дизайн и среден размер.

Първото, което ни обясни консултантът, бе, че мястото, на което ще се постави таблото трябва да осигурява лесен и бърз достъп от една страна, от друга, трябва да бъде достатъчно добре защитено от атмосферни влияния, влага, наводнение, или пожар. Разбира се, до всяко едно табло АВР трябва да има достъп на оторизирано, компетентно лице, както и таблото да е предпазено от несъобразен човешки контакт. Продавачът изтъкна като предимство за това табло АВР, фактът че то обезпечава много удобен мониторинг, стартиране на генератора, както и превключване на резервното захранване, в случай на авария. Според него, това табло АВР имало специфична сребърна сплав, която позволява висока надеждност при превключване от мрежово към аварийно захранване, без необходимост от честа профилактика на контактите. Нещо повече, отбеляза той, при този модел работата на всички системи се контролира с микропроцесор, обезпечаващ висока точност на настройките. По този начин, подчерта консултантът, именно с непрекъснатия контрол на напрежението се гарантира надеждно превключване и поемане на товара от генератора, при отпадане на основното електрозахранване.

След тази интересна техническа беседа, всички станахме доста по-осведомени за работата на табло АВР. Все-пак, разгледахме и някои други модели, но накрая, по всеобщо мнение, решихме да закупим именно табло АВР GTEC. В магазина имаше и по-големи табла, които се свързваха с мощни дизелгенератори, но те бяха основно за големи производствени мощности. Запознахме се с още един вид табло АВР, но то беше предназначено за обезпечаване захранването на малки уреди.

 

Табло АВР -

http://www.dts-ups.com/avr-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE_25