Обичайни и необичайни съвети за подобряване на съня

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

съвети за подобряване на съня
0

Вероятно сте имали дни, в които наистина не сте могли да заспите. Ние сме човешки същества, имаме купища емоции, които преминават през целия ни ден и именно те понякога са онези, които не ни позволяват да заспим. Хапването на тежка храна, също може да е причина за лошия сън, алкохолът и нездравословният начин на живот. Ако искате да подобрите, не само съня си, но и цялото си психическо и физическо състояние, тогава сте на правилното място.

Необичайни съвети за сън

Свикнали сте да чувате, че е хубаво да имате рутина на заспиване, да се опитате да подготвите тялото си за сън, но вероятно не сте чували, да потопите лицето си в ледена вода. Да, колкото и странно да звучи и колкото и разбуждащо да звучи, когато потопите лицето си в студена вода, ще можете да успокоите сърдечния ритъм и нервната система. 

Вероятно сте чували, че четенето е помощник номер едно за по-добрия сън, можете да четете книга, интересна статия или образователни постове по темата за матраците, като тези: https://www.facebook.com/sleepzonebulgaria, но винаги включвайте оранжевата светлина на телефона си, за да не ви се отспи. Каквото и да четете обаче, няма по-приспивно нещо от писанието. Следващият път, когато не можете да заспите, започнете да пишете за деня си или за следващия ден, може да измислите история или да напише детска приказка. 

Стойте на светло! Не през нощта, разбира се, а през деня. Ако не сте се движили достатъчно, не сте изхабили енергия е нормално да не можете да заспивате, защото не сте се изморили достатъчно. Но това може да не е единствената причина, ако не сте били на светло, не сте могли да се снабдите с необходимото количество витамин D, което е основополагащо за добрия сън и цялостното ви настроение.

Обичайни съвети за сън

На първо място опитайте се да си вземете топъл душ и да си облечете нещо меко, което да ви напомни, че е време да се отпуснете. Ако не сте сменяли матрака си от години, това също може да е причина за лошия сън и загубата на активност през деня. Може да разгледате двулицеви матраци от Sleepzone.bg, които ще ви носят комфорт, и през зимата, и през лятото. Много често студът през зимата и жегата през лятото са враг номер едно на съня. 

Опитайте се да поставяте ароматни масла близо на нощното си шкафче, ароматни свещи или любим крем за ръце. Арома-терапията от векове е спасител, не само за съня, но и за редица проблеми.

Бъдете активни през деня и се опитайте да прекарвате повече време на светлина, с приятели и да филтрирате емоциите си, защото натрупването на много емоции, може да ви държи будни по-дълго време.

Ако въпреки всичко направено не можете да спите добре, сънувате кошмари или пък се будите често, не се колебайте да потърсите помощ. Сънят е много важна част от цялостното състояние на човека и не подценявайте и най-малките промени в спането ви. Бъдете по-добри към себе си през деня и си отделяйте повече време вечер, за да можете, когато легнете да мислите за позитивни случки и весели моменти. Заслужавате да спите комфортно!