Как да изберем счетоводител за нашия бизнес?

Популярни

3D декоративни панели

Търсите 3D декоративни панели? Ето какво трябва да знаете за тях

Живеем в общество, където социалния контакт е важен и често каним приятелите и семейството в...

мазна кожа

6 Важни съвети при грижа за мазната кожа

Мазната кожа е доста неприятен естетичен проблем, който се дължи на свръхактивни мастни жлези,...

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

АИЯ Банкова счетоводство в Пловдив
5

Всеки, който развива някакъв бизнес си задава въпроса:”Как да си намеря добър счетоводител?”. Наистина да се открие подходящия счетоводител Пловдив не е никак лека задача и то не защото няма счетоводители, а тъкмо обратното - счетоводните къщи и счетоводителите, които предлагат счетоводни услуги са толкова много, че понякога това може да доведе до голямо объркване при избора на подходящия счетоводител или счетоводна кантора.

 

Какво можете да направите, ако и на вас ви се налага да потърсите услугите на счетоводител в Пловдив от „АИЯ Банкова”?

 

Първо, не бива да прибързвате в избора. Отделете си време и най - напред си разяснете въпроса дали искате счетоводството ви да се води от един счетоводител или по - удачния вариант е да се обърнете към счетоводна къща. И двата варианта имат своите недостатъци и своите предимства, затова обмислете добре какво точно искате да върши за вас счетоводителя или счетоводната къща.

 

Добре е да имате предвид, че можете да наемете счетоводител на заплата във фирмата си или да се насочите към счетоводител, който работи самостоятелно. Ако се спрете на тези варианти е добре да се поинтересувате каква е квалификацията на счетоводителя, с какви счетоводни услуги се занимава и дали ще е с състояние да се справи с вашите изисквания.

 

Ако се спрете на варианта да наемете счетоводна кантора, тези въпроси не стоят пред вас на дневен ред, тъй като в счетоводната къща работи не един, а няколко счетоводителя, които се ръководят от управител и всички те са професионалисти в своята работа. Екипната работа в счетоводните услуги е по - добрият вариант, тъй като от една страна се спестява време, тъй като всеки счетоводител Пловдив в кантората се занимава с определени счетоводни услуги ( един се занимава с банкови разплащания, друг с ТРЗ, трети въвежда справките по ДДС и т. н. ).

 

Освен това, счетоводните кантори имат голямото предимство да са много добре информирани по всички въпроси и промени в нормативните актове и могат не само да ви дадат полезни съвети, но и да се справят адекватно с всеки възникнал проблем.

 

Едно от най - големите предимства на счетоводните къщи, които предлагат счетоводни услуги обаче е това, че те поемат цялата отговорност за състоянието на компанията и за отчитането на финансовите операции, извършвани от нея.

 

Като възможен недостатък при избора на счетоводна къща можем да споменем, че все пак счетоводната кантора е външна структура и е възможно да не бъде толкова много ангажирана с добруването на компанията колкото ще бъде един счетоводител Пловдив, който ще наемете на заплата при вас. Идеален вариант би бил счетоводител, който е работил от дълго време в компанията и който е запознат и с най - малките детайли от дейността и, но ако нямате такива служители тогава нашият съвет е да разгледате предлаганите от счетоводните къщи услуги и да се насочите към някоя от тях, която според вас е най - подходящата.

 

„АИЯ Банкова” в счетоводна къща, която може да ви предложи квалифицирани счетоводни услуги на доста приемливи цени. Преди да изберете кой да извършва счетоводството на фирмата ви разгледайте внимателно плюсовете и минусите на това дали да наемете счетоводител Пловдив или счетоводна кантора и едва тогава пристъпете към действие.