Избор на счетоводител в Стара Загора

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

счетоводител в Стара Загора
4

Разбира се, един от най-сигурните начини да си намерите добър счетоводител в Стара Загора е, когато той е силно препоръчан от вашия адвокат, банкер или бизнес колега. Когато човек лично е работил с даден специалист, може да даде своето мнение от първа ръка. Вече въпрос на ваш личен избор е дали предпочитате да работите със счетоводител на свободна практика, или такъв, работещ в счетоводна кантора.

След като вече сте се спрете на няколко кандидатури по подадени документи или препоръки, е ред да пристъпите към насрочване на интервю. Добре е предварително да сте наясно каква работа сте готови да свършите вие, и каква част от работата ще поеме счетоводителя. И за да вземете окончателно решение е добре да направите поне две срещи – първо да го поканите във вашия офис, след което да се видите още веднъж и на неговото работно място. По време на интервюто, вашите основни цели са да получите максимално информация в три насоки – какъв обхват от счетоводни услуги предлага кандидата, какви са неговите такси и каква личност е.

Относно счетоводните услуги – уверете се, че счетоводителят ще ви предложи това, от което се нуждае вашата фирма. Може да ви е нужно само да се води документацията и да се извършва отчетна дейност. Може да ви е нужен счетоводен одит, тъй като имате големи планове за развиване на бизнеса ви в бъдеще. Може да имате нужда от човек, който да ви дава и финансови, и счетоводни съвети. Тази информация вече ви е нужна след като за вас сте си изяснили какво искате да постигнете в бизнеса и какви са вашите конкретни цели.

Вторият аспект е самата личност на счетоводителя като човек. Тук вече не опира до знания, които вероятно всички кандидати притежават, а до начин на мислене относно вашия бизнес, стил на общуване и начин на работа. Ако сте се спрели на счетоводна фирма, то вероятно ще искате да работите само с един от счетоводителите, тъй като в такава фирма е практика да се разпределя работата между служителите и често няколко счетоводителя се грижат за делата на една фирма. А относно начина и стила на работа, може много лесно да проверите дали счетоводителя мисли в същата посока като вас. Просто предварително си подгответе въпрос със ситуация, в която знаете с какви варианти разполагате и как бихте постъпили вие конкретно.

Разбира се, тук значение има и таксата, която взима счетоводителя. В крайна сметка обаче, това не бива да ви е водещ фактор при взимането на решения, тъй като често ниската такса може да не е само в резултат на конкурентните условия на пазара, а на липсата на достатъчна компетенция по дадени въпроси.

Професионални счетоводни услуги в Стара Загора: http://skodi.net/, тел.: 0887 745 265; 0887 850 875 и адрес: гр. Ст. Загора, бул. Патриарх Евтимий №122, етаж 2 от 8:00 до 18:00 всеки делничен ден.