Цена на спирулина и струва ли си да я купим?

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Спирулина на добра цена
5

Защо да си набавим Спирулина?

Заедно с глобализацията и лесната дистрибуция на храни и стоки, хората получават възможност да си набавят артикули, които не са били лесно достъпни доскоро. Развиваща се тенденция е по-правилното и по-безвредното хранене съчетано с консумацията на суперхрани от всички краища на земята. Достатъчно е просто да се отървем от вредните храни и да ги заменим с естествени, здравословни продукти. Такава суперхрана, която с право си е заслужила името "суперхрана" е спирулината.

Когато някой ни донесе някоя екзотична храна, която не сме виждали досега, ние винаги подхождаме със съмнение, колкото и информация да сме си набавили за нея преди това. Спирулина наистина идва от далечни земи, отглежда се предимно в Япония, Тайланд, Мексико и Африка.

Спирулина е синьо-зеленото водорасло, което расте в езерата и което обикновено леко ни отвращава, когато го видим по повърхността им. Иронията е, че точно това водорасло е изключително полезно за здравето и съдържа пълен набор от витамини и минерали, които бихме си затруднили да ги намерим в състава на друг продукт. Спирулината, която консумираме обаче е специално отгледана и запазена от замърсявания и токсични вещества. Можете да я намерите на http://spirulina.bg/ под формата на паста – това е естествената, прясна свежа спирулина на добра цена. Друг вариант е суперхраната, да е в прахообразна форма и да е по-удобна за разтваряне. В този ѝ вид, тя се е получила след изсушаване на водораслите и стриването им.

Какъв е състава на спирулина?

Повечето хора знаят, че спирулина е водорасло, но тя всъщност е бактерия, която има способността да фотосинтезира. Клетъчното ѝ устройства е създадено така, че тя може да се консумира без каквато и да е термична обработка и да се усвои цялата. Като добавка е толкова хранителна, че хапчета от спирулина се раздават на децата, които страдат от недохранване. След редовен прием се отчитат по-високи нива на нужните витамини и минерали.

Спирулина подсилва имунната система.

Стимулирането на имунният отговор на едно тяло се постига чрез подходящите минерали и витамини. В Спирулина има витамините А, Ц, Е, Б1,Б6 и Б2. Благодарение на тях стимулира клетъчното заздравяване и засилва имунната система драстично. Редовният ѝ прием намаля шансовете от грип, настинка или сериозна инфекция.

Спирулина помага при влошено зрение.

Витамин А, който споменахме подпомага зрението и много често липсата му е условие за нарушаването му. Не само спирулина, почти всички синьо-зелени водорасли имат високо съдържание на витамин А. Ако сте чували че морковите имат най-много от него, Спирулината има 10 пъти повече.

Спирулина намалява възпаленията и ПМС симптомите.

Наличието на гама-линоленова киселина прави спирулината толкова полезна. Тази киселина потушава огнищата на възпаление и може да намали драстично ПМС симптомите при жените. В допълнение към нея има и 25 пъти повече калции от млякото.

Спирулина помага на храносмилателната система.

Голяма част от хората, които са чували и преди за Спирулина, свързват името ѝ към детокс храните. Това е така, защото освен минералите и витамините, тя има и съставки, които да улеснят изхвърлянето на токсини от организма и да улеснят храносмилането. Приема се много често и за пълен детокс на черния дроб. Виновник за тези ѝ функции е хлорофилът. Благодарение на него се пречиства целият организъм дори и да е бил изложен на опасни метали като олово и живак. По непотвърдена информация дечица от Чернобил са били лекувани със Спирулина.

Вижте видеото "Спирулина удивителното водорасло" на Vimeo.com:

За какво още помага пиенето на Спирулина

Много добри резултати има при хора, които са болни от анемия, защото освен витамини съдържа и мед, желязо, магнезий, фосфор, селен и цинк - http://www.health.com/nutrition/what-is-spirulina. На последно място ще спомен и че в нея има огромно количество протеин, който е повече дори от този в червеното месо. Това я прави богата и питателна супехрана, която задължително трябва да си набавите, особено ако спортувате активно или имате нужда от детокс на тялото.