Цена на спирулина и струва ли си да я купим?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Спирулина на добра цена
5

Защо да си набавим Спирулина?

Заедно с глобализацията и лесната дистрибуция на храни и стоки, хората получават възможност да си набавят артикули, които не са били лесно достъпни доскоро. Развиваща се тенденция е по-правилното и по-безвредното хранене съчетано с консумацията на суперхрани от всички краища на земята. Достатъчно е просто да се отървем от вредните храни и да ги заменим с естествени, здравословни продукти. Такава суперхрана, която с право си е заслужила името "суперхрана" е спирулината.

Когато някой ни донесе някоя екзотична храна, която не сме виждали досега, ние винаги подхождаме със съмнение, колкото и информация да сме си набавили за нея преди това. Спирулина наистина идва от далечни земи, отглежда се предимно в Япония, Тайланд, Мексико и Африка.

Спирулина е синьо-зеленото водорасло, което расте в езерата и което обикновено леко ни отвращава, когато го видим по повърхността им. Иронията е, че точно това водорасло е изключително полезно за здравето и съдържа пълен набор от витамини и минерали, които бихме си затруднили да ги намерим в състава на друг продукт. Спирулината, която консумираме обаче е специално отгледана и запазена от замърсявания и токсични вещества. Можете да я намерите на http://spirulina.bg/ под формата на паста – това е естествената, прясна свежа спирулина на добра цена. Друг вариант е суперхраната, да е в прахообразна форма и да е по-удобна за разтваряне. В този ѝ вид, тя се е получила след изсушаване на водораслите и стриването им.

Какъв е състава на спирулина?

Повечето хора знаят, че спирулина е водорасло, но тя всъщност е бактерия, която има способността да фотосинтезира. Клетъчното ѝ устройства е създадено така, че тя може да се консумира без каквато и да е термична обработка и да се усвои цялата. Като добавка е толкова хранителна, че хапчета от спирулина се раздават на децата, които страдат от недохранване. След редовен прием се отчитат по-високи нива на нужните витамини и минерали.

Спирулина подсилва имунната система.

Стимулирането на имунният отговор на едно тяло се постига чрез подходящите минерали и витамини. В Спирулина има витамините А, Ц, Е, Б1,Б6 и Б2. Благодарение на тях стимулира клетъчното заздравяване и засилва имунната система драстично. Редовният ѝ прием намаля шансовете от грип, настинка или сериозна инфекция.

Спирулина помага при влошено зрение.

Витамин А, който споменахме подпомага зрението и много често липсата му е условие за нарушаването му. Не само спирулина, почти всички синьо-зелени водорасли имат високо съдържание на витамин А. Ако сте чували че морковите имат най-много от него, Спирулината има 10 пъти повече.

Спирулина намалява възпаленията и ПМС симптомите.

Наличието на гама-линоленова киселина прави спирулината толкова полезна. Тази киселина потушава огнищата на възпаление и може да намали драстично ПМС симптомите при жените. В допълнение към нея има и 25 пъти повече калции от млякото.

Спирулина помага на храносмилателната система.

Голяма част от хората, които са чували и преди за Спирулина, свързват името ѝ към детокс храните. Това е така, защото освен минералите и витамините, тя има и съставки, които да улеснят изхвърлянето на токсини от организма и да улеснят храносмилането. Приема се много често и за пълен детокс на черния дроб. Виновник за тези ѝ функции е хлорофилът. Благодарение на него се пречиства целият организъм дори и да е бил изложен на опасни метали като олово и живак. По непотвърдена информация дечица от Чернобил са били лекувани със Спирулина.

Вижте видеото "Спирулина удивителното водорасло" на Vimeo.com:

За какво още помага пиенето на Спирулина

Много добри резултати има при хора, които са болни от анемия, защото освен витамини съдържа и мед, желязо, магнезий, фосфор, селен и цинк - http://www.health.com/nutrition/what-is-spirulina. На последно място ще спомен и че в нея има огромно количество протеин, който е повече дори от този в червеното месо. Това я прави богата и питателна супехрана, която задължително трябва да си набавите, особено ако спортувате активно или имате нужда от детокс на тялото.