Видове спедиторски услуги

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Камион за спедиторски услуги
0

Вероятно сте чували за поне няколко спедиторски услуги и знаете, че те предлагат различни видове транспорт. Истината е, че тези фирми предлагат много и различни видове услуги, които включват въздушен, морски и сухопътен транспорт, фулфилмънт, групажен транспорт, складиране, международен транспорт и още много. В днешната статия ще разгледаме какви точно услуги се предлагат от спедиторските фирми.

Транспорт на товари

Целта на тази услуга, както може би се досещате, е да превози различни стоки от точка А до точка Б. Според локацията, транспортът може да бъде вътрешен, тоест в рамките на България, или международна – от една държава до друга.

Що се отнася до начина на транспортиране, спедиторските фирми превозват багаж по шосе, по вода или въздух. Това зависи от вида на пратката и крайната дестинация.

Такива пратки могат да бъдат опаковани поединично в кашони, непалетизирани кашони, палети, пакети и т.н.

Групажен транспорт

Ако вашата пратка е малка, това не означава, че спедиторската фирма ще откаже да я превози. Групажен транспорт се нарича методът, при който се комбинират пратки на различни клиенти, които са предназначени за една и съща дестинация. Всички пратки са опаковани поотделно и обозначени така, че да не се загубят или смесят помежду си.

Превоз на личен багаж

Ако ви предстои местене в нов дом или просто искате да се освободите от различни вещи, може да намете фирма за превоз на багаж. Една от най-популярните фирми в България – Cargo Planet предлага бърз и адекватен транспорт както в страната, така и в чужбина. Те разполагат със собствен автопарк, включващ бусове и соло камиони побиращи до 3,5 тона, стандартни бордови камиони до 24 тона и фургони до 20 тона. Това гарантира, че те ще подберат най-доброто превозно средство, според количеството на багажа ви и крайната дестинация.

Фулфилмънт

Сигурно сте чували този термин, но не знаете какво означава. Най-общо, фулфилмънт е цялостният процес на работа на онлайн магазините – от поръчката до получаване на пратката. Фулфилмънт услугата включва съхранение на продуктите, изготвяне на поръчки, следене на наличности, консултация за транспорта и доставка на поръчките. Служителите на фулфилмънт фирмата ще приемат поръчката на вашите клиенти, ще я обработят, опаковат и доставят до адреса на получателя. Тази услуга не само спестява време на онлайн магазините, но в някои случаи, и средства.

Товаро-разтоварна дейност

Товаренето и разтоварването, при всички случаи, е времеемко и натоварващо занимание. Ето защо, много спедиторски фирми предлагат и такъв тип услуги. Независимо дали ви е нужно товарене и разтоварване за вашата стока за магазин, или за лични вещи, можете да се възползвате от професионални товарачи. В повечето случаи, професионалистите имат идеална рутина на работа, както и разполагат с машини, например мотокари.

Подготовка на документи

Наред с всичко останало при транспортиране на товари, важна част е и подготовката на документи. Товарителници, пътни листове, митнически документи, такси и платежни – всичко това може да е трудно и непонятно за много хора. За щастие, служителите на спедиторски фирми познават отлично нужните документи и ще ви съдействат с радост.