Най-модерното СПА е в Банско

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Най-модерното СПА е в Банско
0

Да разпуснем в СПА център е едно от нещата, за които всеки мечтае в края на претоварената седмица. Хората, страдащи от мигрена, често главоболие, проблеми със съня и други, откриват, че релаксиращите процедури им помагат да се почувстват много по-добре.

От години Банско държи класациите на най-големия ски курорт в България и на Балканите. Бързо ще се уверите, че той е перфектен за туризъм и отмора и през лятото, тъй като предлага редица интересни начини за забавление. Близостта с природата и възрожденският облик на градчето ни карат да се чувстваме понякога, сякаш пътуваме назад във времето към историческите ценности, семейния уют и духа на традиционализма. 

Всичко това е прекрасно, но не бива да ни пречи да се насладим и на удобствата, които последните модни тенденции и научно-технологични разработки могат да ни предложат. Възможно ли е именно в Банско да се намира най-модерният спа хотелски комплекс у нас, където можете да се поглезите и погрижите за себе си на световно ниво? “Лъки Банско СПА & Релакс” е комплекс с ултрамодерен СПА център на разположение на своите гости. Басейнът и джакузито ще бъдат само на метри от вашата стая. Този оазис на лукса е точно в сърцето на пиринското градче Банско.

Тук ще имаме възможността да плуваме в напълно био басейн, който се пречиства без никакво участие на хлор и други дразнещи вещества. Детската му част е безопасна дори за най-малките, така че цялото семейство може да разпуска заедно. Само на няколко крачки от нас е фитнесът, където можем да раздвижим цялото тяло. Съоръженията са така разположени, че през стъклото ще имате видимост към малкия басейн.

След като сме загрели добре отвътре, какво по-хубаво да загреем тялото си и отвън? Още от древни времена се знае, че излагайки тялото си на вариращи температури, ние го закаляваме, детоксикираме и по този начин се запасяваме с нови сили. Редуването на гореща водна пара с билки в сауната със студения въздух в ледената стая подмладява кожата, подобрявайки кръвооросяването. 
В народните обичаи на Русия е заложена подобни практика – т. нар. руска баня. Тя е подобна на финландската сауна, която е много разпространена в СПА центровете. СПА центърът в Банско разполага с няколко сауни, включително билкова сауна и парна баня. Студеният душ или кратък престой в ледена стая след това е препоръчителен. Ще почувствате прилив на енергия.

След фитнеса и сауната може да релаксираме с книга, списание, лаптоп или музика в солната стая на хотела.  Халотерапията е модерен метод за профилактика и лечение на много заболявания. Терапията се изразява в поглъщането на изпарения от хималайска сол, която има доказани лековити качества. Солните лампи набират все по-голяма популярност и в България. Трябва обаче да се има предвид, че една или няколко лампи едва ли са достатъчни, за да произведат необходимото количество солни йони. 

Най-луксозните спа центрове разполагат с цели солни стаи, в които дори стените са покрити с тухлички от солни кристали. Здравните специалисти препоръчват да прекарваме част от времето за релакс в солна стая. 

Действието на солните пари помага срещу астма, алергии и други дихателни проблеми, както и кожни болести. Парите се отразяват добре и при натрупване на стрес. Освен това има свидетелства, че халотерапията подобрява имунния статус на организма.

Аюрведа масажи, хамам масаж, голям диапазон от козметични процедури, масаж с рибки, джакузи – това са само част от глезотиите, които можете да си подарите. В Банско те са на световно ниво. Ще ни помогнат за отрицателно време да се преборим със стреса и умората, да се възстановим и подготвим за още подвизи.

Благодарение на своите детоксикиращи свойства, масажите и СПА процедурите са подходящи при терапии за отслабване. Те дават възможност да повишим осезаемо темповете на сваляне на килограми.