Как да сушим спално бельо и текстил от лен

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

Окачете сухите чаршафи на чист въздух. Избягвайте пряка слънчева светлина, особено ако бельото е цветно. Също така би било най-добре да не използвате щипки за дрехи, за да избегнете ненужно намачкване. Свежият, ветровит въздух е най-подходящ за сушене на току-що изпран текстил от лен.

Ако бързате, можете да изсушите чаршафите и спално бельо в сушилня при най-ниска температура. Въпреки това извадете чаршафите, докато са все още леко влажни, и ги поставете на равна повърхност или ги окачете, за да изсъхнат напълно. Като алтернатива можете да използвате гореща пара на ютията, за да ускорите процеса на сушене.

Как да изсушавате ленени ризи?

Винаги обръщайте внимание на инструкциите за грижа за всяко ленено облекло, което имате, включително ризите. Ако на етикета за грижа е написано, че се почиства само в химическо чистене - трябва да следвате тези инструкции и да оставите химическото чистене да се справи с тази задача вместо вас.

За разлика от чаршафите, ленените ризи в никакъв случай не се препоръчва да се сушат в сушилня. Ризите могат лесно да се свият, а ако са цветни - да избледнеят.

Най-добрият метод за сушене на ризи в домашни условия е сушенето на въздух или сушенето на закачалка.

Как да изсушим ленена покривка?

Подобно на ленените чаршафи, ленените покривки за маса също могат да се сушат в сушилня, ако е зададена правилната температура. Само се уверете, че сте извадили покривката, преди да е изсъхнала напълно - влажното ленено платно се глади много по-лесно.

Все пак най-добрият начин за сушене на ленена покривка е да я изсушите естествено на чист въздух - така ще сте сигурни, че тя няма да се свие или да загуби цвета си.

Когато перете ленени покривки (или чаршафи) - препоръчваме да не претоварвате пералнята, за да може текстълът да се движи свободно. По този начин щего предпазите от намачкване и гънки.

Как да сушим ленени завеси?

Подобно на ленените чаршафи или покривки, ленените завеси могат да се сушат в сушилня (като се прилагат всички инструкции, обяснени по-горе).

Още по-добре е да изперете завесите и да ги окачите на чист въздух, за да изсъхнат по естествен начин.

Ако искате, можете да вземете ленените завеси, докато са все още влажни, да ги окачите на корниз за завеси и да ги оставите да изсъхнат по естествен начин.

Ленената тъкан съхне много бързо - тя е известна като най-бързо съхнещата естествена тъкан. Ето защо, дори ако решите да изсушите бельото или дрехите на въздух - това няма да отнеме толкова много време, колкото си мислите.

Ленените дрехи, особено леките рокли, ризи или панталони, обикновено са по-деликатни от спалното бельо, затова е най-добре да ги перете на ръка и да ги оставите да изсъхнат по естествен начин, вместо да ги поставяте в сушилнята.

Също така, ако не сте сигурни как да се грижите за ленените си дрехи - винаги избирайте услугите на химическо чистене - така ще елиминирате всякакви рискове от повреждане на любимите ви ленени артикули.