Слънчеви колектори за затопляне на вода

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

слънчеви колектори
4.3

Слънчевите колектори на производителя SUNSYSTEM ви позволяват да трансформирате слънчевата радиация в топлинна енергия, като така да имате винаги топла вода в дома си и то напълно безплатно. Тези соларни системи биват два вида, а именно тръбни или пък с плоски колектори. Те се монтират на покрива на дома, но също така има такива системи, които са предназначени за прозорците, като принципа и на работа е един и същ. Слънцето е на-мощния източник на енергия и е време човечеството да използва този дар на природата, за да може да задоволява ежедневните си битови нужди, като същевременно с това по този начин ще се грижи за околната среда и за това да се намали отделянето на вредните въглеродни емисии в околната среда.

Модерните слънчеви колектори Сън Систем и дали те са подходящо решени за вашия дом?

Първото нещо, което трябва да поставите на дневен ред е да се замислите дали в дома ви има достатъчно осветено място, където да се монтират тези системи. За да сме максимално точно, ще уточним, че ще ви е нужен терен с големи около пет квадратни метра на покрива ви, тоест за да може работата на колекторите да е максимално ефективна и домакинството ви наистина да има ползи от тях. Другото важно нещо е разположението на дома ви, тоест дали е северно или южно, а също така дали мястото, което сте избрали има пряк достъп до директна слънчева светлина през целия ден. Погрешно схващане е, че за де монтират полезните слънчеви колектори, то вие трябва да имате покрив, който да наклонен. Това не е така, защото дори да не е такъв, системите могат да се позиционират правилно на рамка, тоест така да се постигне така наречения „идеален” градус на разположение и тяхната ефективност да е повече от 90%.  

Освен това, вашия бойлер ще трябва да е съвместим с този начин на затопляне на вода, тоест чрез слънчеви колектори. Това обаче не бива да ви притеснява, защото повече модели, които се произвеждат днес отчитат този факт и могат да се пригодят към системите, които използват слънчевата енергия, за да получите топла вода. В случай обаче, че вашия бойлер в дома е комбиниран, тоест не е наличен отделен резервоар за топла вода, тогава с колекторите не могат да се свържат с него и са несъвместими.

Нашият съвет е да се доверите на специалист, който да огледа дома ви, тоест преди да закупите слънчеви колектори, на която и да е марка. Така ще получите адекватен съвет дали вашето жилище е пригодно за този начин на получаване на топла вода, тъй като колкото и да са полезни тези системи, тяхната ефективност би била много ниска, ако дома ви е с изцяло северно изложение. Грижете се за околната среда и започнете да използвате един алтернативен начин за получаване на топлинна енергия, която да използвате в нуждите на домакинството ви и то напълно безплатно.