Вакумните слънчеви колекторите са най-използваните слънчеви колектори

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Вакумните слънчеви колекторите са най-използваните слънчеви колектори
4.3

Вакумните слънчеви колекторите са най-използваните слънчеви колектори в днешно време.  Те са най-известните източници на алтернативна енергия поради достатъчната ефективност на ниска цена. Цената на слънчевите колектори от този вид се определя от вида на стъклените тръби и основните им характеристики. Основното предимство на тези модели е, че те са перфектни за климата в България и дори се чудя как така всяка къща у нас няма подобни слънчеви колектори или соларни системи.

Основната екстра за която те се монтират е производството на топла вода чрез слънчева енергия. За целта може да се използват слънчеви колектори с вакумни тръби, плоски или концентриращи. При всички случай сметката ви за ток ще падне чувствително.

Втората екстра за употреба на слънчевите колектори е производство на светлина, макар че в България се употребяват предимно за вода, климата у нас позволява максимално широка употреба на това прекрасно изобретение.

Вакумните слънчеви колектори се правят от  така наречените  сухи и мокри вакуумни тръби.

Първите са предимно затворени системи под налягане, а вторите използват отворена система и са със много по-ниска цена поради което са широко употребявани за домакинството.

Специализиралата за слънчеви системи фирма BeridBG.com предлага всички видове слънчеви колектори, но най-добре е да изберете след като разгледате магазина им и се консултирате с професионалистите. След изчисления ще ви предложат най-ефективното за вас за да получите пълното удобство от използването на слънчевата енергия.

Там ще намерите слънчеви колектори за дома или работата, за всички видове сгради или площи с различен дизайн и висока енергийна  ефективност.

Ако разгледате моделите по-внимателно със сигурност ще намерите описание какво точно представляват различните видове слънчеви колектори според вашите нужди и желания.

Сега е времето да спестите от сметките си за ток и да инвестирате в слънчевата енергия, която е по-екологична, по-чиста и достатъчно ефективна. Слънчевите колектори са бъдещето на строителството и отоплението на вашия дом.