Следване в Германия

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

следване в Германия
0

Какво трябва да знаем, за да ни бъде по-лесно?

Да предположим, че сте преминали успешно нелекия път по кандидатстване в немски ВУЗ и вече Ви предстои следване в Германия, от което искате да извлечете не само знания, но и други ползи, които ще предначертаят Вашето светло бъдеще. Ето някои важни съвети:

Добри езикови познания

Дори да сте избрали да следвате с английски в немски ВУЗ пак ще Ви бъдат необходими добри езикови познания по немски, чрез които да комуникирате свободно с останалите студенти, с администрацията на университета или просто, за да напазарувате в супермаркета.

Много немски университети дават възможност да започнете своето обучение на английски, като междувременно изучавате паралелно немски език, след което при успешно издържан изпит можете да се прехвърлите на обучение с немски още следващия семестър.

Добрият немски е важен и в случай, че желаете да работите по време на своето следване. Дори и ниско квалифицираният труд изисква добро владеене на езика, а не бива да забравяте, че много утвърдени компании имат програми за стаж на студенти - екстра, от която не бива да се лишавате, поради липса на езикови възможности.

Внедряване

Добрата Ви интеграция на местна почва е изключително важна за Вашето бъдещо израстване. Ако се ограничите само до контакти с други български студенти или само до един приятел/ съквартирант ще изгубите много, защото познанството с много и различни германци може да Ви донесе много ползи, като намиране на работа, евтина и хубава квартира, възможности за пътуване в страната и т.н.

Под интеграция не трябва да разбирате само контакти със останалите студенти, администрацията/ръководството на учебното заведение или със своите хазяи, а включване в различни инициативи, като клубове, срещи с хора от различни браншове, свързани с Вашето обучение,  посещение на различни презентации, провеждани от фирми, организиращи стажове за студенти.

Контактите и инициативите са тези, които ще положат основите на Вашето бъдеще, затова не се затваряйте и не се ограничавайте, а бъдете любопитни и дори ако се налага – настъпателни.

Обучение

В Германия е трудно да получиш добро образование ако не подхождаш сериозно към учебния процес. Дисциплината в тази страна е високо ценено качество, което студентът трябва да демонстрира, чрез редовно посещаване на всички лекции, добри познания и високи оценки.

Следването в Германия съвсем не е лесно и именно затова е толкова престижно.