Скандинавия – интериорно вдъхновение за всеки

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

скандинавски интериорен дизайн
5

Вечната им красота, високото качество, функционалността правят скандинавския интериорен дизайн една оригинална концепция в съвременната архитектура. Ако целта е била да се построи дом, в който всеки би желал да живее, то архитекта без съмнение би бил италианец, инжинера вероятно би бил германец, градинаря – британец, а занаятчиите швейцарци или японци. Интериорният дизайнер на къщата обаче, без всякакво съмнение, ще бъде от Скандинавия. Едва ли има друг интериорен и продуктов дизайн с толкова вечни, функциоанилни, естетически и висококачествени идеи както тези на Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия и Дания. През годините безброи сгради, мебели и предмети от Скандинавия са станали икони в международния дизайн и архитектура. Настоящата генерация дизайнери от тези страни е съзнателно изградена върху устойчивите местни интериорни традиции и по-нататъчното им развитие е в насока, която отразява безпогрешното им усещане за стил. Класическият дизайн среща млади таланти, а отделните продукти се сливат с добре организираното жилищно пространство. Зашеметяващата селекция от творби разкрива това, което прави скандинавския дизайн така изключителен. Избраните от нас примери показват как комбинацията от използване на дървен материал, жизнерадостни цветови палитри на платовете и моделите, както и цялостното качество на изработката допринася за създаването на прости, гостоприемни и много уютни жилищни пространства.

В скандинавското жилище всеки се чувства у дома си. Кокетен, живописен и бохемски, скандинавския интериор е отличен избор за тези от вас, които обожават по-интересния начин на живот, обгърнат със спокойствие и простота. Нищо не е прекалено натоварващо или неуместно. Всеки елементи от обзавеждането има своята индивидуалност,но същевременно се вписва идеално в общото. От скандинавския интериор винаги лъха изтънченост, без дори да се полагат много опити.

Скандинавския дизайн е грабващ със своята простота и чистота на линиите, а дори не се налага от допълнителни елементи за придаване на блясък. Характеризиращ се с минималистичния си стил и дрипавите аксесоари, скандинавския дизайн е подходящ за всякакъв тип хора, които искат да почерпят малко вдъхновение.