Как да изберем правилния сешоар?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

правилния сешоар
4.3

Красивата и здрава коса изисква специални грижи. За да я поддържаме не трябва да щадим средства. Едно от важните неща за нея е да изберем правилните уреди, с които да я третираме. Може би най-използвания от тях е сешоарът. Във всеки дом задължително има един, който да е на разположение при нужда. За ваша помощ ще посочим най-важните моменти при избора на подходящ сешоар за коса. За да сте сигурни в добрата работа на вашия уред ВИ съветваме да изберете един от многото професионални сешоари за коса на ексклузивни цени от Козметик Лайн.

1. Мощност

Съществуват хиляди варианти, между които можете да изберете. Едно от най-важните неща обаче е да съобразите мощността на сешоара с вашата коса – дължина и тип. Жените, които имат по-тънки и къси коси трябва да се насочат към уред с по-малка мощност, за разлика от тези с по-дебел и дълъг косъм.

2. Въздушна струя

В много от по-новите модели има възможност да се регулира температурата на въздушната срутя на сешоара. Тази опция е много важна за здравината и лъскавината на косата. Ние ви препоръчваме да не използвате максималната температура, това може да изсуши косъма ви много и да го изтощи. По-добре е да отделите малко повече време за изсушаване с по-ниска температура на въздушната струя.

3. Екстри към сешоара

При положение, че имате възможност да отделите повече средства за качествен и дори професионален сешоар е хубаво да сте наясно с някои термини:

Решетка с керамично покритие – тя позволява на струята въздух да бъде равномерно разпръсната за по-добър резултат.

Турбо бутон – с негова помощ можете да постигнете моментално желаната температура.

Йонизираща система – тя предпазва косата от прекомерно изсушаване, запазва косъма хидратиран и го предпазва от изтощаване. В същото време суши косата много по-бързо и фиксира добре прическата.

Студена струя – Когато желаете да фиксирате или дооформите прическата на косата си, тази опция ще ви бъде от най-голяма полза.

Дифузер – Вече почти всички модели сешоари имат и такава представка. Тя ще ви е от полза, когато желаете да начупите косата или да я накъдрите.

4. Подвижна задна решетка

Това е едно много полезно допълнение за вашия сешоар. С негова помощ вие имате възможност да поддържате уреда винаги чист и да удължите негови живот. Задната решетка се сваля и почиствате сешоара както от вън, ката и от вътре.

5. Поддръжка и ремонт

Когато изберете най-подходящия продукт за вашите нужди, независимо дали е професионален, или не и на каква цена е, попитайте за неговата гаранция. Информирайте се за продължителността, обикновено е от 1 година. Разберете и какви повреди покрива гаранцията и какъв е срока за отстраняването им.