Оценка съгласно ISO 9001

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Оценка съгласно ISO 9001
4.3

Когато документацията на системата за осигуряване на качеството в съответствие с изискванията на ISO 9001 е пълна, както и прилагането на системата се стартира, се създават условията за външно оценяване. Външната оценка следва да се извършва от независим и акредитиран орган за сертификация. Например в Европа признати органи по акредитация са правителствени органи на държавите-членки.

Избраният (от фирмата) сертифициращ орган ще започне оценяването на документацията на системата. Този процес включва проследяване на начина, по който компанията очаква и постига качеството и оценката на това дали целите, поставени са измерими и постижими.
Ето практическа оценка / одит на изпълнението на системата, когато органът по сертифициране на посещение в компанията и да оценява дали текущите практики, задържан файлове / записи и методи на работа са в съответствие с документирани процедури и оперативни цели.
След положителна оценка, Сертифициращият орган следва да издаде сертификат за 9001. Тук периодични посещения за наблюдение на системата ISO (обикновено веднъж или два пъти годишно), насочени към осигуряване на непрекъснатост на системата.
(Този процес е обхванат по-подробно в документа, озаглавен "Метод за оценка на CIES").

Защо да изберем CIES за оценка и удостоверение с ISO 9001

Удовлетворението на клиентите е особено важен въпрос за CIES. Поради тази причина всички усилия, насочени CIES и допринасят в тази насока. Ние дори може да се каже, че ние сме горди, че резултатът е много положително. Любезният подход има CIES и диференциране на различни приложни бюрократичните методи са решително допринесоха за бързото и непрекъснато увеличение на нови клиенти основно идват от доволни клиенти.
The CIES ангажиране и работа с оценители са доказали положителното мания с този подход и разпределение на оценките на оценителите се основава на натрупания вече натрупани през района оперира компанията за оценка.
Това означава, че през процес на разбиране постига практическа оценка, че има смисъл в организма. The CIES вярва, че оценките трябва да добавят стойност към организацията, а не да бъде стерилен контрол или "интелектуална" упражнение, което има за цел да задоволи одитора.
Налице е също така произволно и терминологията, използвана от CIES: терминът "оценка" се използва за проверки или инспекции (одити) и "оценител" се използват за одитори или инспектори (одитори) което показва CIES на подход и манталитет.

Каква е оценката на разходите и сертифициране по ISO 9001;

Политически достъпн CIES подход би могъл да бъде само еднакво достъпни за кандидатстване и оценка на разходите и сертифициране.
Цената, обаче това зависи от големината и функциите на исканата компанията. Има международни разпоредби (които са предмет на всички сертифициращи органи), които определят в зависимост от тези параметри минималните ден за оценка. Следователно не е възможно да има свободен разходи за определяне на тези параметри. Като индикация на разходите обаче, можем да кажем, че за сервизни фирми с персонал до 5-8 служители, годишната оценка на разходите и сертифициране започва от 750 евро.
За да подадете оферта трябва да направи оценка на елементите първите размера и дейността на организацията. Ние правим това чрез въпросник изпрати на засегнатите страни и които ни отчетно завършени.