Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Популярни

Кетъринг на фирмено събитиe

Храната и обслужването са неразделна част от всяко фирмено събитие, независимо дали става въпрос...

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

дама държи пари от заплата

Какво прави кредитите до заплата предпочитан вариант?

Когато бюджетът за месеца вече е разпределен и изникне непредвиден разход, е трудно да отделите...

водопроводни услуги

Кои водопроводни услуги могат да ви помогнат да спестите?

Никой не иска да си има проблеми с водопроводната система, защото те създават огромен дискомфорт...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки
5

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето животът на тяхната батерия може да намалее. Ако вашият iPhone показва признаци на изтощаваща се батерия, като по-кратък живот на батерията или проблеми със зареждането, смяната на батерията може да бъде решението. Тази статия ще ви преведе през процеса стъпка по стъпка за безопасна и ефективна смяна на батерията на вашия iPhone.

Необходими материали и инструменти

  • Нов комплект за смяна на батерията (включващ нова батерия, инструменти и понякога допълнителни компоненти);
  • Станция за зареждане на iPhone или USB кабел;
  • Отвертка Phillips #00 или #0;
  • Клещи или пинцети;
  • Малка пластмасова шпатула или кредитна карта;
  • Изолирбанд или тиксо (по избор);
  • Работно пространство с достатъчно място и светлина;

Стъпка 1: Архивирайте вашите данни

Преди да започнете процеса на смяна на батерията, важно е да архивирате данните си, за да избегнете загуба на важни файлове и информация. Можете да направите това, като създадете резервно копие на вашето устройство с помощта на iTunes или Finder на macOS Catalina или по-нова версия.

Стъпка 2: Деактивирайте Find My iPhone

За да улесните достъпа до вътрешността на вашия iPhone по време на смяната на батерията, трябва да деактивирате функцията „Намерете моя iPhone“. Отидете до Settings > [Your Name] > iCloud и изключете "Find My iPhone".

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки - Find my phone

Стъпка 3: Изключете вашия iPhone

Изключете вашия iPhone, като натиснете и задържите страничния бутон и бутона за намаляване на звука, докато се появи плъзгачът за изключване. След това плъзнете плъзгача, за да изключите устройството.

Стъпка 4: Отстранете всички аксесоари

Премахнете всички аксесоари от вашия iPhone, включително кейс, SIM карта и всякакви други разширения. Това ще осигури лесен достъп до задния панел на телефона.

Стъпка 5: Отвийте болтчетата на задния капак

Поставете вашия iPhone с дисплея надолу върху чиста, равна повърхност. Използвайки вашата отвертка Phillips #00 или #0, развийте шестте болтчета, които държат задния капак на място. Запишете местоположението на всяка болтче за по-късно, тъй като може да се наложи да ги поставите обратно в същите им гнезда.

Стъпка 6: Отворете задния капак

Внимателно повдигнете задния панел, започвайки от горния ляв ъгъл, като използвате пръстите си или клещите за пинсети. Внимавайте да не повредите екрана или вътрешните компоненти. След като задният панел е отворен, го оставете настрана.

Стъпка 7: Извадете старата батерия

Локализирайте старата батерия във вътрешността на вашия iPhone. Може да се наложи да използвате малката пластмасова шпатула или кредитната си карта, за да отделите внимателно батерията от корпуса. Уверете се, че не докосвате никакви други компоненти, тъй като това може да доведе до неизправност.

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки - премахване

След като батерията е свободна, използвайте клещите за пинсети, за да я извадите внимателно от слота й. Не забравяйте да избършете ръцете си с кърпа или антистатична кърпа, преди да боравите с новата батерия.

Стъпка 8: Монтирайте новата батерия

Внимателно поставете новата батерия в нейния слот, като се уверите, че контактните точки са правилно подравнени. Натиснете леко батерията надолу, докато щракне на мястото си.

Стъпка 9: Сглобете отново своя iPhone

След като новата батерия е инсталирана, внимателно затворете задния капак на вашия iPhone, като се уверите, че е плътно затворен. Поставете отново шестте болтчета, като ги завиете на ръка, без да прекалявате.

Стъпка 10: Активирайте отново Find My iPhone

Отидете до Settings > [Your Name] > iCloud и включете "Find My iPhone".

Стъпка 11: Рестартирайте вашия iPhone

Натиснете и задръжте страничния бутон и бутона за увеличаване на звука, докато се появи плъзгачът за изключване. Плъзнете плъзгача, за да изключите устройството, след което натиснете и освободете бутона за захранване, за да го рестартирате.

Стъпка 12: Тествайте новия живот на батерията

След като вашият iPhone се стартира, тествайте новия живот на батерията чрез използване на устройството както обикновено. Трябва да забележите подобрение в живота на батерията и производителността при зареждане.

Ако смятате, че не можете да се справите сами, доверете се на професионалистите от Mlgroup. Научете повече на https://mlgroup.bg/c/servizni-uslugi/smyana-na-bateria/smyana-na-bateria-na-iphone/