Предимствата на светодиодното осветление, за които трябва да знаете

Популярни

ски панталон

Какво е важно да знаем при избора на ски панталон

Зимните спортове ни дават много поводи за радост, вълнение и истинско забавление.

поставяне на балатум

Как се поставя балатум

Балатумът е сред най-практичните подови настилки, които бихме могли да изберем за дома си.

момиче стои с лаптоп Леново на колене

Най-продаваните лаптопи Леново в Plasico IT

Изборът на нов лаптоп е съпроводен с много въпроси и дилеми, които трябва да разрешим.

Фризьор поставя екстеншъни

Екстеншъни за коса или защо жените ги обичат?

5 съвета, с които ще се съгласите!

професионално почистване

Как почистването на офиса може да подобри вашия бизнес

Доста важно е да се грижите много за чистотата не само в къщата си, но и на работното си място...

Предимствата на светодиодното осветление
4.3

Светодиодното осветление става все по-популярно в България, както и в останалата част на света. В Америка например, обикновените волфрамови крушки не се продават от 2012 година. И ако досега там хорта можеха да избират между различните видове флуоресцентни лампи, то светодиодните лампи стават все по-добър заместител на този остарял начин за осветяване на помещения.

Светодиодното осветление има редица предимства, които го правят предпочитания начин за осветяване на офиси, домове и други помещения. Напоследък светодиодите се използват все по-често и за направата на фенери, фарове на коли, светофари и в много други уреди.

Нека разгледаме някои от основните предимства на днешното светодиодно осветление:

1. Енергоспестяване

Без съмнение постоянно чувате да се говори за енергоспестяващи бойлери, климатици и естествено крушки. Но какво всъщност означава това? Нека вземем за пример една обикновена волфрамова крушка. Когато свети, тази крушка всъщност използва едва 10% или в най-добрия случай 20% от енергията, от която се нуждае за осветяване. Останалите 80%-90% биват преобразувани в топлина – нещо което нито ще затопли стаята, нито ще я освети по-добре.

За сравнение, ще разгледаме една светодиодна лампа. За разлика от волфрамовата крушка, светодиодите използват над 80% от енергията, която им е необходима, за да осветят помещението. Това ги прави много по-ефективни и съответно по тази начин ще спестите не само енергия, но и пари от месечната сметка за ток.

2. Живот

Светодиодните лампи имат невероятно дълъг живот. Най-добрите могат да издържат на до 100,000 часа непрекъсната употреба. Шансовете вашата светодиодна лампа да издържи над 20 години са всъщност много големи. За сравнение, една волфрамова крушка има живот от средно 1,500 часа. Дълготрайният живот на всички видове светодиодно осветление ви гарантира, че ще спестите пари не само от сметката за ток, но и от заменянето на осветителните тела с нови.

3. Размер

Размерът на нормалните светодиодни лампи е много сходен с този на обикновените. Въпреки това, самите светодиоди са изключително малки. Те обикновено имат размер от 3мм до 8мм, което ги прави незаменими за осветяването на места където не би било възможно да се включи нормална лампа. Светодиодите дори се продават върху ленти, които могат да бъдат залепени навсякъде. Всеки метър от лентата съдържа между 30 и 60, а понякога и повече светодиоди. Тези ленти могат да бъдат отрязани до желаният размер и използвани за всякакъв вид приложения включително осветяване на различни предмети в дома както и под кухненски шкафове например.

Светодиодното осветление се използва в голям кръг приложения. Този вид осветелние също така е много подходящ за музеи и галерии, защото светодиодите не излъчват почти никакви ултравиолетови лъчи, а това е важно за голяма част от произведенията на изкуството. Най-доброто място да намерите светодиодно осветление на достъпни цени е интернет. Проверете в онлайн магазини за електроника като vikiwat.com например.